måndag 6 augusti 2018

Augustisommar

Riktigt ljuvlig för i helgen kom härliga regnskurar! Inte ofta jag tänker så men nu! Vi varit på landet en vecka ungefär och haft det väldigt trevligt med fina utflykter till olika bad. Vi for till en älv och där var både vatten och strand alldeles toppen, så lång sandstrand och fint i vattnet, en jättefin gård med stugor intill där det finns både fika, mat och aktiviteter för dem som orkar.

Ja och så kom regnet en dag, åh vad skönt, vi stod i skurarna och det var ljuvligt. Vattentunnorna fylldes på minuten i skyfallet, vår gäst vattnade raskt extra alla gräsytor och gjorde så om och om igen när tunnorna fylldes under ett par dagar och jag blev alldeles lycklig av att se grönt på marken igen, massor med små klöverblad och där prästkragarna brukar göra vitt och grönt kom nu gröna blad. Blev så exalterad så jag glömde helt att fota det:-)
 Ja inte har vi varit med om detta förr i juli - augusti, helt höstlikt på marken och vi räfsade ihop stora högar med björklöv, men så bra! Att det blev gjort innan skyfallen kom, helt perfekt timat och så fint att se grönskan som spirade efter regnskurar. Men ovanlig sommar är det för när det regnat någon timme så blev himlen knallblå igen och luften lika varm som förut.
Kottarna trillar av i mängd men här satt en kvar, tror att den stora granen tyckte om att bli tvättad
Hemma igen, varmt idag också men inte så hett som tidigare och en fin solnedgång blev det

2 kommentarer:

  1. Känns som att ni fått ta del av vårt NY- väder som ter sig likadant. Hett och varmt, en regnskur och sen tillbaka igen till värmen!

    SvaraRadera
  2. Trillingnöten, ja det verkar så och här i Stockholmsområdet regnar det knappt, faktiskt att jag både går och drömmer om höst och jul, haha, men så minns jag plötsligt november, ja det går an men mörkret är inte så kul. Vi får glädjas åt nu att alla kvällar är så sköna, precis alla, och lite förtränger jag då också att detta är inte normalt för vår jord.

    SvaraRadera