tisdag 12 juni 2018

Sommar sommar

Den bara fortsätter, det är ett otroligt väder och lite konstigt på något vis känns det med. Idag var det i alla fall lite moln och någon vindpust ibland, inte så hett och alltid är det skönare vid vatten. Anna är kock för det mesta och lagar toppenmat till våra picknickar, vi försöker hinna med sådana också även om det varje dag är besök inom olika instanser och områden och sen att passa svarstider och jag vet inte vad till slut. Men det går framåt och förundrad över ork och tålamod hos dotter även om jag gör en del insatser också men jag har väldigt svårt med rena galenskaper och inkompetens. Jag ser arg ut säger kära dotter:-)
Naturen är lugnande ...
Vi var till ett konstnärsområde där Annas fina lärare från mellanstadietiden var med och startade ett litografiskt centrum, så fint och intressant att se litografins historia och teknik m m och den läraren hann ha en utställning förra våren innan han gick före och slutade sin gärning här på jorden 
Vi väntade på Anna som hälsade på en väninna en kväll och en fin kisse hälsade på mig

9 kommentarer:

 1. Ja, det är bra att ni insuper den vackra naturen ibland medan Anna håller på med byråkratin. Inte så lätt och roligt alltid. Bra med andningspauser ibland. Har ni badat något? Kan tänka mig att vattnet i Mälaren måste vara skönt nu!!Trevligt med goda picknickar att ta med också. Sånt älskar jag.

  SvaraRadera
 2. Annika, ja det är så bra med Annas planeringsdagar, både natur och byråkratin hinns med, jag känner mig alldeles slut ibland men det är alltid bättre att komma ut. Anna simmar men jag har bara vandrat i strandbrynen, skönt det också. Vi skulle nog själva, jag och maken, bara haft kaffe och lite tilltugg med men nu är det hela middagar, ja vi hjälps åt och så bra det går. Vi har varit till lite olika sjöar där vi vet att vattnet är friskt och bra, väldigt djupa är de. Vi har tänkt på så annorlunda det är mot när Anna var liten och simmade som en fisk som 5-åring och så gjorde många kompisar också ganska snart, nu ser vi inga varken barn eller tonåringar på djupt vatten, de kan inte simma helt enkelt. Och föräldern sitter på stranden med sin mobil ständigt. Undrar över om simundervisningen blivit så på efterkälken i skolorna numera och det hängde förstås också förr på om vi föräldrar följde med till simskolor på fritiden och det gjorde många då innan barnen ens börjat skolan och sen fortsatte det där. Är så bra och så mycket roligt det är med det.

  SvaraRadera
 3. Intressant med litografi! Gick på Konstfack en gång i tiden. I stället för att göra "karriär", gifte jag mig och blev borta litet för länge.


  Söt katt!


  Önskar dig en fin torsdag!

  SvaraRadera
 4. Nilla, ja så intressant! Det var på Sundby Gård, Litografiska museet, det fanns väldigt mycket pressar från historien och 1798 startades allt anses det av dramatikern Alois Senefelder från Prag och sen spreds tekniken till övriga storstäder i Europa och i Stockholm etablerades det första tryckeriet 1818 så vi var inte så långt efter. 200 år nu och utställning i Lund är det hela året ut, "En värld av bilder". Fanns så mycket fint att se här också i museet och allt de ännu gör. Ligger utanför Huddinge om du kommer till Stockholm och hälsar på.

  Ja karriären kan få lite avbrott, och jag vet inte säkert om det är bättre att "härja på" hela livet, tycker det varit mycket och fattar nästan inte nu heller att jag är pensionär, men det är otroligt skönt. Skulle velat starta om nånstans och planerade England men nu har jag lärt mig mycket om det också och verkar bäst att stanna här:-).

  SvaraRadera
 5. Nilla, och tack detsamma, jag håller på att fixa med en del datateknik men hoppas det blir klart snart.

  SvaraRadera
 6. Ja, nu hade det väl kanske inte varit så lyckat att var inflyttat utlandssvensk i England - de har många problem att ta itu med.

  Trevlig helg! Hoppas du löser datorstrulet!

  SvaraRadera
 7. Nilla, ja det rapporteras om något varje dag numera, all oenighet och det verkar vara en enda röra. Men de måste ju fullfölja utträdet antar jag och invånarna verkar ha vaknat upp nu men lite väl sent.

  Det är så mycket att göra och ordna med här också så dagarna räcker inte till känns det som, nu idag måndag trodde jag nästan det var helg igen i morgon:-) men då är vi redan vid midsommar. Vi är glada att Anna kom innan och hunnit ordna så mycket innan semestertider, då är det nog ännu svårare att få tag på folk. Ha det så fint i veckan Nilla!

  SvaraRadera
 8. Här i Wales har jag ingen värme att klaga på, men heller inget regn.
  Ha det så fint tillsammans med Anna och hälsa henne!

  SvaraRadera
 9. Lena, ja du har nog väder som det brukar vara i UK, lite växlande med sol och lite kallare blandat. Väldigt lite regn kom här men det sägs att från midsommarafton i dagarna tre ska det ösregna, låter ju lite lustigt hur det kan falla in precis då, vi får se. Men det behövs verkligen.
  Tack Lena, ska hälsa henne!
  Ha det så bra i fortsättningen i veckan.

  SvaraRadera