torsdag 17 maj 2018

Vårfrukost i vårljus

Ja lite god vårfrukost unnar vi oss mellan städvarven och röran och märkligt nog kom ett fint ljus från balkongen men i övrigt är det mörkt i fönstren. Två dagar i rad har hela huset målats och ja, vad ska man säga, att det blir bra till slut som nya grannen sa.

Igår stod tågen stilla i timmar, ja nästan en hel arbetsdag, tur man inte skulle ut och flyga. Var hemskt i värmen och evakueringen tog flera timmar och folk mådde dåligt. Inget träd denna gång heller utan ledningar som det brukar. Fallit på spåren och när tågen körde över dem började de att brinna. Ingen har någonsin hört talas om träd som orsak till alla tågstopp och det kaos som följer. Ansvariga måste göra något åt järnvägen och dess underhåll. Inget blir bättre av sig självt.

Såg tre fina tjejer i den sista gemensamma konserten, Lill-Babs, Siw och Ann-Louise, visades i TV 1 igår och vad proffsiga de är, väldigt roligt att se och höra dem och det var hjärtskärande samtidigt när man nu vet hur kort tid till Lill-Babs skulle finnas med, tänkte särskilt på hennes barn om de orkade titta. Jag ser väldigt lite på TV men nu har det blivit hela två gånger, och musik båda, Eurovision och denna musikdokumentär. Siw är väldigt både duktig och rolig, kul när hon berättade om Pippi, ja i den rollen såg vi henne på Dramaten. Och hon är väldigt spänstig fortfarande. Lill-Babs var mer allvarlig när hon pratade om sina tankar i pauser när de blev intervjuade. Vilka fina ladies de är!

Nästa helg, inte denna, men på Mors Dag är det minnesgudstjänst i Storkyrkan i Gamla Stan för Lill-Babs, begravningen dagen efter i hennes egen hembygd.

Här säger jag trevlig helg och vi har lite jobb inplanerat, tänkte ligga lite före renoveringskillarna och kanske jobba med balkongen trots pingsthelgen men då är vi själva där ute och än sitter räckena kvar, blir en senare historia men det behövs lite renovering där och den får var och en göra efter bästa förmåga. Ja mycket är märkligt men det blir nog bra till slut som grannen säger:-)
Lite gott fika hinns med också och här ligger den omtalade infon från Lidl men ibland hittar jag absolut inget, jo klart att det finns men handlar kanske inget, bara tar en koll, men denna gång fanns jättefina stora lavendel med mycket blommor utslagna, i affären intill säger inte vilken var växten hälften i storlek, inga blommor syntes och de kostade lika, de har jättefina växter Lidl till mycket bra priser, och ja, jag slog till på en midsommarstång, inte en dag för tidigt och i skåpen fann jag ingen, tror den farit över havet och finns där och det kan den få göra, roligt med lite svenska symboler i UK;-)
Märklig känsla, mycket färg hamnade på fönstren men får hoppas det är på plasten enbart.
                         Nej det var inget av dessa som fallit ...

4 kommentarer:

 1. Här kan man köpa en hel outfit från topp till tå i brittiska flaggan allt från strumpor till slips o keps o diadem inför bröllopet på lördag. Men tror inte jag kommer kunna se det. Att det är pingst hade jag glömt.

  SvaraRadera
 2. Anna, haha, tänkte skriva nåt om det men tror jag avstår;-). Om outfiten. Kanske ser bröllopet, sänds i TV 1 i 2 1/2 timmar, har ju alltid gillat Diana´s pojkar men nu tycker jag att Kate är fantastisk också och Meghan vet jag inget om. Blir ett nytt liv för henne i vilket fall. Och förstår inte hur det ska gå till i Majas land som inte äkta britt. Är rätt mycket fult som skrivits och det ska kännas konstigt tycker jag men hon skyddas väl från det värsta.

  Ja nästan vi glömt pingst också i detta konstiga år, är ju inte direkt nån hänryckning i detta hus eller område. Men man vet ju aldrig förstås:-)

  SvaraRadera
 3. Trevlig pingst! - Usch, va tråkigt med alla fällda trän som fått stå så länge. Mycket som har förändrats bara under de sista åren. Siwan, Ann-Louise H och Lill-Babs har kämpat på och det var roligt att se dem på TV nu på äldre dar. Tråkigt att L-B inte finns med längre. Hennes musik var egentligen inte min, men hon har ju varit med och varit omtalad under många år, så man har ju uppmärksammat henne. Känns tomt på något sätt, att hon nu är borta. Många kändisar av den gamla stammen har försvunnit bara inom några år.

  SvaraRadera
 4. Nilla, tack detsamma! Det är ett väldigt vackert majväder, känns ovanligt att det håller i sig så.
  Ja väldigt konstig känsla med träden och att de inta tas bort av Trafikverket, man påminns ju hela tiden.
  Tycker med att det var roligt att se dem, de är väldigt duktiga och väldigt proffsiga tillsammans. Nej jag lyssnat väldigt lite på Lill-Babs med, men upptäckt henne på nytt sätt i olika roller hon haft, hon var duktig på ett annat sätt än Siw och Ann-Louise som mer hade röster kanske som fastnade. Ja det känns tomt, så många som slutat sina liv här och inte bara äldre heller, tycker det är så tragiskt och går så snabbt.

  SvaraRadera