fredag 4 maj 2018

Monica-dagen på Monica-bloggen:-)

Ja men då passar det bra med nybakta muffins, visserligen gjort dem själv men maken hittar på annat trevligt, själv kollade jag först i frysen om det fanns något men icke och så blev jag lite inspirerad av Anna och tänkte att det går snabbt att göra.

Vi var ett gäng som kollade kalorier och innehåll, jag säger inte var, men man äter hamburgare där bl a:-) och deras muffins som jag egentligen inte tycker om kollades, ibland när man bara tog en kaffe kunde man vilja ha nåt litet till, men litet? Muffins där innehöll mer av allt än en hel måltid och då pratar jag hamburgare, ost, bröd, pommes, ja hela klabbet. Så aldrig den. Men hänt jag köpt till någon annan som ser ut att behöva lite extra kalorier, någon hemlös som kommit in och frågat om de kan få något. Då kan det bli en kaffe med en sån där stabbig muffins.

Har en väninna och läkare är hon också och när vi ska fika här så säger hon: "Jag köper med mig något", det behöver du inte säger jag snabbt för hon köper dessa muffins i affärerna som är blåbruna, är väl blåbärs- och andra sorter och jag tycker att de är rent äckliga faktiskt, helt oaptitliga. Och så mäktiga och söta, nej usch! Väldigt förvånad att hon äter dem. Men hon kanske tycker att de ska smaka så, man kan tycka väldigt olika men jag tänker lite nyttigt också. Och maken äter dem. När de är färska som han säger men när är de det undrar jag, står aldrig något om bakdag, nej bort bort för min del.
Här vet jag allt om alla ingredienser:-), och dyra ekologiska äpplen är det i också och allt annat är eko och så har jag alltid lite socker, hälften vad som står oftast, vet precis så det blir rätt sötma. Underbara blev de och lat var jag så orkade inte plocka fram en plåt utan den här runda står lättillgängligt och fungerar också men tryckte ihop formarna bara:-)
Och handlar man inte på Lidl så kan man inte köpa det här eko-teet;-), fina honungsburken fick jag av en annan väninna, de hade biodling då men tror det är rätt svårt, har blivit det, samhällena dör, men jag kan inget om sånt, de fick i alla fall fin och god honung några år och gick kurser inom detta
Och här hittade jag en annan liten blomma när jag snabbt öppnade balkongdörren, undrar vad de tänker byggjobbarna, de sprang förbi i luften då precis, har i ett par dagar dunkat i alla väggar och förbereder blästringen till veckan. Nu vet jag vad det är också, med högtryckluft så sprutas finkornig sand på hela väggarna och det rengör och tar bort allt gammalt som sen ska målas om och bli toppensnyggt! Kan snart allt om sån här renovering och vore jag yngre skulle jag kunna tänka mig att hjälpa till, haha. Är inte höjdrädd, tvärtom och tycker det är kul att klättra lite, ja jag var som sagt yngre då. Och bra att vara förberedd på detta dån som komma skall och nu är alla fönster ordentligt tilltäppta och jag förstår precis varför. Jag städade alla fönsterbrädor för ett tag sen, tog bort precis allt, blommor i mängd och torkade för det var ett tunt lager sand där och det kom från huset intill. Nu får jag se hur tätt det är här. Stackars balkong säger jag bara, den får ta en del.

Och en trevlig och fridfull helg önskas er alla!

9 kommentarer:

 1. Svar
  1. Anna tack:-), ja det är gott med hembakt:-)

   Radera
 2. Kolla hur mkt socker det är i deras glass :) mer än i kanske två tre hela kladdkakor av mina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, jag har inte tänkt på glassen, men ska kolla det också, det är ofta otroligt mycket socker i allt, ja glukossirap mest och det är ett billigt utfyllnadsmedel. Ja jag tar bara lite socker med i kladdkakorna, vill ju känna andra smaker.

   Radera
 3. Grattis på Monica-dagen! Synd att ni inte kan gå ut och njuta på balkongen och är omgärdade av allsköns bråte. Tråkigt med de fällda träden! Men den jobbiga tiden går ju också över. Ni får inrikta er på nästa år och odla nya växter. Trist också att du var så sjuk tidigare, hoppas du är bättre nu! Håller med om att det känns bättre att äta lite nyttigare, även om man inte behöver vara vegetarian! Eko-maten är ofta dyr, och man kan ju aldrig vara säker på att den är giftfri, jorden man odlar i är ju ofta inte giftfri. Men ---- man gör så gott man kan.
  Hoppas du fått en fin dag - vi har haft några varma, soliga dagar nere i Skåne. Lite kallare i Stockholmstrakten väl?

  Take care!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nilla, tack! Ja det är ju som det är och ska bli skönt när allt är klart, vi får ha lite tålamod bara. Det var väldigt tråkigt med alla fällda träd, kändes verkligen helt galet att förstöra vacker natur så.

   Så sant, förut var det väldig prisskillnad men börjar jämna ut sig lite men vad vet vi som konsumenter? Vi får hoppas odlarna är ärliga med sina eko-odlingar, tittade just på äggen, står att de går omkring inomhus i frihet och har tillgång till utevistelse och får enbart ekologiskt foder, men man kan ju undra hur många tusen de är som trampar omkring där i "friheten". Men som du säger man får göra så gott man kan.

   Ser att ni har så varmt och skönt, verkar vara stor skillnad mot här men blir varmare i helgen sägs det, hoppas på det.

   Ha det så fint Nilla!

   Radera
 4. ÅÅÅ Grattis på Monica-dagen!!! HURRA för dig, min fina bloggvän! TUFF du är som skulle kunna tänka dig att klättra i ställningarna utanför ditt hus. Jag är sjukt höjdrädd. Blåbärsmuffins älskar jag, men klart du har rätt i att det är mkt skit i de man köper. Vissa är verkligen söta. Brukar köpa på Starbucks ibland, men de är nog proppfulla med eländiga tillsatser.
  ALLT kommer att bli så snyggt då de är klara, Monica. Önskar dig en jättefin helg!
  PS, Saltis jätteförsenad. Hon åkte via Dallas. Kom samtidigt som Trump skulle lämna Dallas med AirForce One, så hela flygplatsen stängdes av. Så Saltis kommer att komma jättesent. trist, men inget vi kan göra ngt åt, ngn av oss. Saltis borde liftat med Trump, haha!! De ska till samma ställe.

  SvaraRadera
 5. Annika tack så mycket du fina bloggvän också:-). Visst är blåbärsmuffins goda om man gör själv och tycker faktiskt Starbucks är godare än dem man köper här du vet, Hemköp och liknande som har dem i nån glasbur, hu de är hemska tycker jag.

  Ja jag satt och dinglade i nån korg i Alperna, särskilt i Schweiz är det högt, haha och tyckte det var underbart, numera är det nog mest kabiner men då kunde man åka fritt i luften så där 3 km högt upp. En gång och det var inte för jag var ouppmärksam men är ju rätt kort, 1.60 och korgen var så djup denna gång, för storvuxna, så när det var avstigning på en lite upphöjd grej av snö så hann jag inte åla mig fram och skidor hade jag på mig men skulle grabba tag i stavarna också från facket utanpå och såg att korgen lyfte och närmade sig maskineriet, de sa ju sen att de förstås stoppat eländet men jag tog det säkra för det osäkra och hoppade ned och då var det från en höjd igen, skrämde slag på folk och fick namnet svenska skidhoppet en tid, haha. Jag glömde det rätt fort, gick ju bra, men det första folk pratade om sen hemma i Sverige när de såg mig, det blev ju större och större detta som det blir när det berättas, haha. Och jag böjde mig lite framåt och landade snyggt på skidorna och gled iväg, imponerade nog, haha, inget fall. Vilken mor Anna har, haha

  Ja vilken otur för Saltis och blev ju samma här en gång på Arlanda, var er utrikesminister tror jag och vårt plan stoppades som nästan börjat lyfta, var obehagligt att sitta i det och vänta, vi fick info så småningom att hela luftrummet var avstängt. Ja vägarna också men vi hade hunnit fram på dem ändå. Ja han kunde ha mycket att fråga Saltis om som han kan ha nytta av och hade ju varit jättebra:-), hoppas det löste sig på ett bra sätt men så jobbigt allt sånt här att vänta och inte veta hur länge.

  Ha det toppenfint nu!

  SvaraRadera
 6. Många hahan ser jag men skrattar när jag tänker på det:-)

  SvaraRadera