måndag 7 maj 2018

Matglädje

Äter gör vi, väldigt hälsosamma är vi också på den fronten, maken har blivit så duktig på att göra smala klyftor av olika rotsaker, det där tidsödande och tråkiga jobbet, så gör jag det roliga sen och kryddar och piffar till och dukar, sen tar han hand om disken, helt perfekt arbetsfördelning, men jag måste lära honom någon ny rätt om vi inte ska äta samma varje dag:-)

Mycket annat har vi som upptar oss denna tid men inget jag bloggar om, ville bara tala om att vi som sagt äter, dricker kaffe och så har vi njutit lite av sommarvädret som kom i helgen. Så skönt, med ljuset framför allt.

Renoveringsmörkret har pågått nu i hela 6 veckor och kommer nog fortsätta tror jag i 12 veckor till. Är en lång tid av vår och sommar. Värsta renoveringen vi upplevt här i huset i en enskild lägenhet varade i 1 1/2 år med dunder och brak, julafton som midsommarafton, det blev till slut nästan outhärdligt men nu verkar de vara klara. Och det var som sagt i en lägenhet, nu påverkas de också av hela husets renovering men den dånar inte sena kvällar eller helger. Det är uthärdligt förutom konstigt med mörkret.

Hoppas försommarvärmen som kom plötsligt fortsätter.
Här gjorde jag en Fish&Chips à la Monica som omväxling till rotsakerna men ärterna fick vara runda och inte bli ett grönt mos. Gott blev det!
Maken njuter av sina egenklyftade rotsaker;-)
Och sen lite fikagott

4 kommentarer:

 1. GUD så gott!! Men mums, allt gott du lagar alltså. Blir hungrig. På riktigt. MUMS!!
  När det ska finhackas etc här sätter jag Peter på det jobbet ffa om det ska hackas lök. han har linser, så han säger att lök inte påverkar honom alls. Bra det. han är bättre på att hacka snyggt också, så han får gärna ta det jobbet.

  SÅ ni har 12 hela veckor kvar av fixet på huset.

  Hoppas det går snabbare än de tror.

  Ha en bra dag nu!!

  SvaraRadera
 2. Annika, ja bra att de tar den biten utan att gnälla, haha, ja skönt faktiskt för det tar tid allt och då kan ju vi fixa med annat:-) och sen skönt med mat som ska in i ugnen och godast är eget. Tänkte på det idag, vi var till en kaffestuga med veranda och väldigt trevligt och så, trevlig personal i affärerna runt om med men jag börjar blir mer kräsen tror jag, tyckte inte det var särskilt gott och maken tyckte samma, där går det mesta ned ändå. Och så tänkte jag på hur vansinnigt dyrt det är också. Men sen köpte jag en dyr chokladkaka 100 grams för 55 kronor och det tyckte jag var okey, sa det till maken, den äter man ju inte på en gång, helt sanslöst god var den. En bakelse som då inte var god eller en tunn brödskiva med ett salladsblad och en skinkskiva på kostade 60 kronor vardera. Och så svindyrt kaffe på det. Lite extrema priser ändå tycker jag.

  Ja huset ja, alltså vi måste hålla för öronen ute, det var helt otroligt hur det dånade och balkongen ser ut som efter ett vulkanutbrott, ja runt hela husen ser det ut så. Massor med sten, grus och sand i drivor och alldeles svart, men så snyggt det kommer att bli sen:-)

  Tack Annika, så skönt väder och man måste iväg på lite utflykter känner vi.

  SvaraRadera
 3. Håller med dej, mat är gott!
  Jobbigt med allt oljud, men hopps det är över snart!
  Hoppas du får en skön weekend!

  SvaraRadera
 4. Lena, ja så gott och ikväll var vi på en restaurang och åt så god lax med härliga tillbehör, så gott det var och vi satt ute i den ljumma luften, bara en sån sak att kunna det.
  Oljuden är väldigt jobbiga och vi blir mer trötta. Men helgen varit bra, tack detsamma, hoppas du haft det fint också Lena.

  SvaraRadera