lördag 19 maj 2018

Bröllopsyra

Vi slog på, ja TVn och tittade, var rätt lång sändning måste jag säga och allt förlöpte väl som det såg ut. Mycket skriverier har det varit i brittisk press och media, många spekulationer om än det ena och än det andra. Främst har de givit brudparet två år eller mindre innan bruden sticker med titel och pengar, nej usch, de måtte ha fel.

Så här efter vigseln omtalas mest biskop Michael Curry´s predikan, får tummen upp och han hann med väldigt mycket i den, alltifrån Martin Luther King, slaveriet, kärlek och eld och så sant att om kärleken kom tillbaka till vår jord så skulle inte något mer barn svälta ihjäl. Nej det är verkligen så. Tyckte de såg lite fundersamma ut gästerna ett tag och tänkte också att här skulle det nog vara otänkbart med en sådan predikan på ett kungligt bröllop, ja knappt på annat heller.

Och Stand By Me med gospelkören var så fin, gillar den sången, skrevs ju först som en gospel 1905, Lord Stand by Me och sedan i den här versionen 1961. John Lennon har spelat in den också. Och när jag såg Elton John tänkte jag att vad kul att vara med på festen sen.

Tänkte lite på brudens mamma också, helt ensam som inbjuden från brudens familj men så såg jag att kronprins Charles tog hand om henne lite och pratade. Gick nog bra.

Och hjälp vad lilla Charlotte är lik sin farfarsmor, som klonade:-), så de generna verkar slå ut alla andra, haha. Ja och vilken vacker dag de fick i strålande sol. Kära dotter berättat att det var inte lika stor yra överallt, den varierade, t o m satt folk i tystnad och tittade, ja alla är väl inte så begeistrade i varken kungahus eller nya invånare. Sen fick vi foton från högt i skyn från ett pariserhjul, såg underbart härligt ut denna vackra dag.
Tyckte det passade med ett slott idag, det här är Örbyhus slott i det vackra Uppland och det har en mycket intressant historia, vackert är det också. Vi var på kulturresa från vårt land dit, vi är så kulturella där:-) och även här från våra lägenheter görs kulturresor. Vi har hunnit med en hel del sådana. Önskar en trevlig fortsatt pingsthelg!

6 kommentarer:

 1. Jag såg delar av bröloppet.
  Det har som du skriver varit mycket spekulationer och rykten inför bröllopet. Reagerade också på att mamman var den enda från familjen.Det har också talats om att brudens far inte var där och inte heller brudgummens. Han är i alla fall inte en kloning av Charles.
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 2. Lena, ja mycket spekulationer och ja sant, han är verkligen inte lik Charles, maken tycker att han är lik sin mor men jag har svårt att se det med. Han är i alla fall väldigt klok och duktig i sina tal och ger fint intryck på sina resor ut i världen, så intresserad av människor och verkar varm. Får hoppas det går bra, stod idag att både Harry och Charles hållit improviserade och mycket bra tal sedan till alla som var med i kyrkan och sen blev det fest för färre senare. Skulle gärna varit med, haha. Tack Lena, ha det så fint du med! Det är vackert väder ännu, riktig sommarvärme här.

  SvaraRadera
 3. Tycker det var jättefint!! SÅ varmt, innerligt och vackert. OCH Meghan var så vacker. Tror inte ett ögonblick på att hon skulle dra med pengar och titel !!??? Kan hon väl inte ens. Jag menar, de tar väl titeln ifrån henne och pengarna sitter nog där de sitter. Knäppt resonerat av den som sagt så. Nej, jag tror verkligen det är äkta kärlek dem emellan. DET märktes i blickar och kroppsråk. verkligen. Harry helt förlorad. Älskade klänningen. SÅ enkel, så fin. Hennes pappa genomgick en hjärtoperation så det var därför han inte kunde deltaga, mamman var så fin. Önskade att det var HON som hade fått leda sin dotter upp för kyrkogången. Inte Charles. Undrar så hur Meghans mamma kände det? SÅ underligt det måste ha varit för henne på ALLA plan. Tycker William blir mer och mer lik Charles. Harry liknar Diana. Jag höll på att börja gråta då de kom gåendes till kyrkan, bröderna. Tänker på då de gick efter Dianas bår ... SÅ fina bröder.
  ja, bra med Curry, lite nytt blod och lite nya vinklingar i hans predikan och tal. MEN lite för långt. Lite nytt nu för brittiska kungahuset med Meghan. KAN de behöva. Minsann. Här var det bröllopsyra av rang!!! Vet inte hur många tv-bolag som sände i sådär en 5 timmar. Själv var jag lite splittrad (som du vet), och kollade med ett halvt öga. Men såg det viktigaste. Ska nog se om det hela igen, och verkligen SE det. FFA efter vigseln, för då slutade jag titta.
  En fin dag, och bästa tänkbara vackra bröllop i mina ögon. WOW.
  Ha en bra och fin dag nu, Monica!!

  SvaraRadera
 4. Annika, precis, de tar väl allt ifrån henne när det gäller sådant. Tyckte det kändes konstigt att hon inte får ha vare sig en blogg eller annat, tydligen haft väldigt många läsare och inte bara lagt upp bikinibilder som nu tas bort men det vet ju vi att de finns
  för alltid i dessa rymder:-), utan om mat och hälsa men nu står det att någon annan utsedd ska skriva det som är om henne. Ja hon kanske kan ändra på det, hoppas det.

  Tycker också att mamman skulle fått leda henne, hade varit så vackert. Måste varit en jobbig dag för mamman att komma helt ensam och inte känna någon och dottern fullt upptagen förstår man.

  Ja vet inte vem William är mest lik, drottningen eller Charles:-) men att de blir så lika varandra i detta kungahus. Ja Harry är nog lik sin mamma, det sas av gästerna att hon aldrig nämndes med ett ord vid talen och festen sedan, det gör mig upprörd om det är sant, det är ju därför de finns prinsarna, hon har burit dem.

  Och precis, det glömmer jag aldrig de fina bröderna efter mammas kista och med ett hjärta från dem på den. Hjärtskärande, det vände upp och ned på hela kliniken där jag jobbade då, alla var berörda och skönt det när man tänker på så mycket elände vi sett men det kändes hos alla. Och att inte folk blir avtrubbade utan visar känslor. Det minns jag också så väl.

  Ja jag hoppade nästan till när Bishop Curry satte igång men bra, kunde de behöva höra ett och annat där i församlingen men tyckte också det var lite långt först, visste ju inte om han tänkte sluta denna vigsel:-) men sen tyckte jag det var bra.

  Ja intressant med Meghan, får se vad hon ska göra, kan bli rätt tufft för henne ändå att komma ensam från annan världsdel utan anhöriga. Hur pass styrd hon blir och om hon rent av tycker det blir tråkigt där. Men de jobbar säkert på det tillsammans och tror drottningen är väldigt svag för både William och Harry så de får göra som de vill i mycket. Fin klänning tyckte jag, så enkel och hon verkade klara av allt så bra. Vet noll om henne annat än hennes släkts skriverier:-). Vackert var det, hade varit kul att få se från festen, hört lite tal och uppträdanden.

  Tack detsamma Annika! Väldigt skönt väder och vi satt ute på en restaurang och åt gott ikväll.

  SvaraRadera
 5. Jasså, blev inte Diana nämnd en enda gång? Bedrägligt och sorgligt. NOG borde hon ha fått vara med i talen. Hon älskade ju verkligen sina pojkar, och de henne.
  Mkt märkligt.
  Det gick inte att låta bli att tänka på Diana, och hur underbart hon hade tyckt att det varit.
  Visst, de liknar verkligen varandra i kungahuset. For sure.
  OK, får spetsa in mig på nästa kungaevent nu, Maddes dop :-)
  Fast, bröllopen tar priset :-)
  Läste att Meghan fått ge avkall mkt, ja. Inte helt lätt det heller, verkligen inte. Ska bli intressant att se hur det går nu. Men det ska nog gå fint. tror det är svårt för samtliga som inte är kungliga eller adliga att anpassa sig till att bli det.
  Tror hon har mkt hjälp av sin skådespelarutbildning nu.
  Curry var lite för långrandig i talet, men ändå liksom en frisk fläkt.
  Hoppas allt är bra med dig!

  SvaraRadera
 6. Annika, ja det tyckte jag var dåligt, fader Charles kunde gott nämnt henne också och fler. Hon var ju fantastisk med pojkarna, det lyste om dem, och hon prioriterade dem och det var inte som när Charles mamma kom hem från långresor och han som liten gosse tog henne i hand och bugade, han kände väl knappt igen henne efter en lång tids bortovaro. Han har nog ändrat på mycket också numera, tycker barnbarnen ser helvilda ut även med drottningen och det är bra!

  Ja hoppas att Meghan hittar sitt område och får lite frihet, konstigt annars tycker jag, är ju snart 2020-talet, men blir nog väldigt bevakad av journalister. Såg många kommentarer av britter, mest kvinnor och vilka krav de hade, de tyckte att klänningen var okey men skrev om vartenda hårstrå. alltså hon var lite oborstad som inte hade koll att några hårslingor föll fram, kanske omedvetet först men sen kan jag tro att hon ville ha det så, jag menar, hon har ju varit i offentligheten mycket och träffat många människor. Men är nog en tuff skola att gå igenom och lära sig alla regler, både de som syns och allt outtalat. De kanske kan lära av henne också.

  Kate är ju väldigt populär och var nästan den här i Stockholm som ledde det hela, tror William är rätt mjuk och rar och lite försynt kanske, men han höll ett bra tal sedan och där är Harry väldigt duktig när han talar om sånt som engagerar honom mycket. Och Meghan och Kate kan bli kompisar säger vi:-)

  Ja tack Annika, det är hyfsat men mycket. Nu ska jag läsa hos dig, ja jag gjorde det förut idag från mobilen men kommenterar inte från den, Blogger är tillräckligt knäppt ändå men från datorn går det bra.

  SvaraRadera