onsdag 4 april 2018

Liten makeover

Tror den blir ganska liten och inte så stor, badrummet behöver lite uppfräschning men tänker fixa det själv och planerar ingen sån där typ 200 000 kronors. Ikea-besök för jag såg de hade skåp men som är tänkta att inreda rum med, finns i flera färger och att bygga ett system med men vi har en hög hylla i samma färg och material redan som är perfekt och skåpet ska stå intill. Och så har vi fixat taket, kollat lite skarvar här och där, tagit bort och ned och gör inredningen mer enhetlig.
Det är ett nytt tänk bara;-), kul med utmaningar, haha, för det såg inte så komplicerat ut men var krångligare än så
Maken läste beskrivningen men gick sen och la sig och sov. Jag tänkte att här kan väl inte skåplådan ligga bara, så jag satte igång. Inget för veklingar kan jag tala om och när Ikea säger "klick" då menar de "klick". Det är det nya, knappt några skruvar, tror det var fyra i hela skåpet och klick klick går väl an men många små små metallbitar som ska böjas med små små fingrar för att hålla ihop det hela. Och böja fel är inte att tänka på. Tror systemet kommer att utvecklas mer eller så ger det arbetstillfällen för fler.
Nattljus, det är inte orange utan klarrött och det syns bättre på fotona nedan i dagsljus, ja tog lite längre tid än jag tänkt och tänkte också att det här ska jag inte köpa nåt mer utav, men tänkte om sen att det kan jag visst tänka mig nu när jag vet hur Ikea tänker. Blev väldigt fint, snygg stängning med magnetlås och alldeles perfekt och fint på plats. Tanken är också att om de byggs på ska de inte hängas i väggen utan fästas i varandra och så alltihop ha nån skruv i väggen sedan som en bokhylla. Verkar populärt för det fanns bara tre skåp kvar i Kungens kurva.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Anna, tack, den blev väldigt bra på plats intill röda hyllan och praktisk och nätt.

   Radera
 2. Ja, gissa om jag svurit över IKEA-möbler och ihopskrivningar! PUST!!
  MEn du ser, du gjorde det!
  Snygg färg också!! Blir en bra färgklick i badrummet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, ja nu har de ändrat systemet mycket, stått om det en del men trodde det var enklare men det var det inte, kanske när man vant sig. Fortfarande platta paket men nästan inga skruvar och det lät ju bra ...
   Tack, ja den lyste upp, blir glad av att se den badrummet, fint med lite färg.

   Radera