fredag 20 april 2018

Lite blomster, en stol och frisör

Kunde inte låta bli, haha, jag köpte ett gäng penséer som var lite krusidulliga, inte sett sådana förut men de har funnits ett tag. Blev några i aprikos och planterade precis utanför balkongdörren för fortfarande är det tillåtet att öppna den. Verkligen en konstig känsla att ha hela huset klätt i ett blått nät och så plast på men ännu har inte fönstren klistrats för. I måndags monterades nya fönsterbleck och det satt ett par killar utanför varje fönster här, trodde de skulle ta bort de gamla blecken men de skar med illande tjut bort kanten på dem och satte nya ovanpå. Ja blev snyggt i alla fall och de jobbade effektivt, var väldigt diskreta, ja de har antagligen inte tid att glo in hos folk. Jag glor inte heller men tittade på hur de gjorde med ett:-)

Sen inhandlades en stol och jag blev nöjd. I massiv furu, inget konstgjort jox och betsad i svart. Är lätt också och det var tanken, många stolar är väldigt tunga men den här blir bra i "nya" rummet att lägga ifrån sig på eller sitta på. Montering av frun i huset och det var gamla stuket på den, inte som badrumsskåpet. Ja badrummet har fått en total uppfräschning också och blev mycket ljusare och finare. En ny badkarsmatta ska till bara, maken fick det uppdraget men tyvärr tog han fel på dusch och badkar ...

Och så har jag fixat ett nytt golvbrunnsgaller och det ska jag såga till lite för röret.

Idag var jag också till frisören som tog en decimeter ungefär. Inte bokat tid för man kan ändå få en annan när man kommer. Först var jag så trött så jag tänkte strunta i det men så såg jag Annas vårfoton och hur vackert det är så jag fick ny energi. Frisören jag tänkt mig hade tid om jag väntade lite, han är otroligt duktig och trevlig. Tror aldrig jag haft någon som klipper så fint och proffsigt.

Tänkte bara sitta där och vara trevlig, vila lite och han var också rätt tyst idag. Tror han är en god människokännare. Han fixade lockarna och sen lät han en stormvind gå genom dem och så sa han: Du är en kreativ och konstnärlig person för du har tjockare hår på det området på huvudet:-), haha, ja kanske fast själv tror jag att det beror på att jag ligger mer på det andra håret och inte har tålamod att kamma ut sakta så det följer med en tuss ibland. Äter bra sa han också att jag gör. Det stämmer.
Tanken är att jag ska nypa en liten blomma ibland, ja jag får se hur de klarar sig därute, gäller ju månader av renovering

Här blev jag glad för solstrimman som nådde in, ja man får andra perspektiv i detta, och det fönstret är inte så dolt ännu. På sängen ligger ett nytt bäddset från Drömhem&Trädgård som jag fick som present, väldigt fint och väldigt dyrt enligt uppgifter. Det levererade PostNord med den äran:-), de fungerar perfekt för mig.

En trevlig helg önskas alla läsare för den där akademien jag skrev om medförde en anstormning utan dess like av läsare, mesta någonsin men bara några trevliga kommentarer som alltid;-), det tackar jag för och ha nu en riktigt fin helg!

7 kommentarer:

 1. Mycket energi har du iallafall :) vi är nog ganska kreativa :) fast kamma håret orkar inte jag heller :)

  SvaraRadera
 2. Anna, ja vi är ju lika men båda hjärnhalvorna används lika på så sätt att vi är både kreativa men också logiska, matematiska, naturvetenskapliga, är lite ovanligt och en otrolig tillgång. Tackar föräldrarna:-)

  SvaraRadera
 3. Och Anna, ska tillägga att jag sover ordentligt, mer än jag någonsin gjort på 40 år, ja mer kanske med studietid och arbetsliv. Är otroligt skönt att inte ha en klocka i sovrummet. Helt underbart!

  SvaraRadera
 4. ja, det är bra, Monica. Du får göra det så fint du kan fastän huset är inplastat och förseglat. BRA att du hittar på ett och annat iaf.
  Vet du, den kille du skrev om idag på min blogg, Calle B, har bott hos mig! Ja, när hans fd fru Desiree brukade blogga (och de bodde i Alabama) var vi sååå bra vänner. Sen flyttade de ju till Schweiz, och numera är de skilda. jag gillade verkligen C! SÅ himla mysig kille. Gillade D också. Gillar! förresten. Saknar hennes blogg. Så roligt, roligt roligt att du också känner till dem!! Eller kanske till och med känner dem. De var ju på KI bägge två. Förresten, du kanske känner till Saltis och hennes man också? Anna B och Mats E? Också KI. De bodde i NYC och forskade länge. Numera bor de i San Diego. Snart kommer Anna och bor hos mig en att eller så. SKA bli SÅÅÅÅ kul.
  En sak är iaf, det är mysigt hemma hos dig. Du gör verkligen det bästa av en sketen situation.
  En fin helg önskar jag dig. NI har varmare än vi idag!!
  PS, kan du inte ta en spegelselfie i dina nya jeans och nya hår ;-) I¨d love it!!

  SvaraRadera
 5. Annika, jag vet vilka de är mest C men när de återvände till Sverige så hade jag slutat där på KI och gick in i annat område. Blir ledsen faktiskt att de är skilda, men man vet så lite. Desiree varit inom någon annan verksamhet tror jag i Basel men återvänt till laboratoriemiljön, hoppas att det går bra för henne, förstått att de båda trivs i Schweiz, synd att hon slutade blogga men kanske förståeligt. Ja C har gjort mycket inom denna forskning och mycket okänt finns det men väldigt intressant att det rör på sig lite inom det. Är många som hakat upp sig, ja även läkare, att enäggstvillingar är identiska men de lever sina egna liv i livmodern och med sin egen organutveckling från hjärna till tår så klart det finns skillnader, annars vore de klonade:-)

  Anna B gick i gymnasiet där maken arbetade på skolan intill;-), nej vet inget om dem egentligen för tror de båda gick sina utbildningar i Norrland och kom sen till KI men faktiskt var jag där då, men aldrig träffat dem.

  C systers familj har jag sett på utflykt däremot, haha, ja världen är liten egentligen. Kul att du känner dem och roligt att höra ni träffats.

  Ha en fin helg du med Annika, ja jag fixar lite med än det ena än det andra, bra terapi:-)

  SvaraRadera
 6. Du har rätt. Anna B gick i Umeå innan hon började KI. SÅ sant. Hennes man, Mats kanske också gick där ja, innan de bägge började vid KI. Så roligt att din make också vet vem hon är. Kan tänka mig att Anna var extremt duktig i skolan alltså. SÅ himla gullig, gullig, gullig tjej.

  Jag vet, det var faktiskt chockerande även för mig då C och D skildes. De är bägge kvar i Basel. Bägge har träffat nya. C har träffat en tjej som har barn. Ja, jag tycker om både du och jag känner dem.. D slutade blogga då de låg i skilsmässa, hon orkade inte skriva då. Det var så tungt för henne, och dem bägge. Och hon har sen aldrig tagit upp bloggandet igen, tyvärr. Så tråkigt. C var extremt trevlig, och rolig, tyckte jag. OCH duktig då i sitt jobb givetvis. D finns på Instagram.
  Brukade du läsa Saltis blogg? Alltså Annas blogg? hon skrev ju så himla fint hon också. Mkt om kämpet att bli gravid etc, och sen föddes ju bägge av henne barn alldeles för tidigt. Men åååå vad det gått bra för dem ändå. Ser fram emot när vi ska ses. Ja, jättekul detta Monica. Fantastiskt roligt. Ha en superfin fortsättning på helgen!!

  SvaraRadera
 7. Ja jag läste Saltis blogg då och då när de bodde i NY och kommenterade ibland men har aldrig träffat dem. Och Ds blogg läste jag, vet inte riktigt hur jag hittade den och så kom hon då till KI, (jag slutat där då), och jag tyckte det var intressant att läsa om en del där för jag kunde bara instämma:-), ja man får ju vara diskret om jobbet men hon skrev ibland om USA, saker som var både bra och mindre bra inom det arbetet hon hade men gjorde jämförelser med här så speciellt vissa saker var och jag kunde bara instämma, så där lite väl press på personalen, att alltid fortsätta arbetet även om arbetsveckan redan var gjord flera gånger om så är det självklart att bara komma in på helgen också och ja, man infinner sig, alla säger ja, men så nästa helg och nästa och hon sa ifrån skrev hon och precis det man ska göra. Och man kunde läsa en del mellan raderna, hon hade det lite tufft också som stannade här själv och säkert C också som reste iväg själv, nästan som att börja nåt sorts studentliv igen, allt så osäkert men skönt de landat i jobben där. Och det var intressant att läsa vad hon tyckte om Stockholm men förstod sedan att hon inte trivts så där toppen och tycker bättre om livet i Schweiz och där kommenterade jag om alplivet för jag har varit där en hel del och åkt utför och kände igen platserna hon skrev om. Ja så jobbigt för dem, vet ju nu när det är så aktuellt i familjen, det är hemskt att gå igenom skilsmässa och när de båda först börjat bygga ett nytt liv i annat land, otroligt jobbigt bara det, men hoppas det blir bra för båda. C har jag hört på föreläsningar, tycker det är så bra att han fortsätter med denna forskning som Sverige kanske inte är så intresserade utav, ja Nancy´s då bara men som är något helt annat:-)

  SvaraRadera