söndag 1 april 2018

Ja det är våren, ja det är våren

... nej det är Trafikverket som har kommit med stöd av kommunens politiker, bl a Miljöpartiet fast det är sossar som styr med hjälp av dem och Vänsterpartiet. Ja det är helt märkligt och anskrämligt fult. Stora bostadsområden har nu detta som utsikt, har inte fotat dem men de ligger mittemot. Trafikverket säger att vissa buskar kanske ska planteras och träd ska ses över men alla är ju borta, ja borta och borta, de ligger på hög. Känns som ett misstag mitt bland hus och bebyggelse att skapa ett kalhygge. Och det diskuteras om det är lagligt. Kalhyggen brukar skogsägare skapa i sin skog.

Man vet i väldokumenterad forskning att träd ger en stor förbättring av luftkvaliteten med upp till 70 % mindre föroreningar och det i sin tur ger färre hjärtsjukdomar bl a. Människor som bor vid en gata med rader av träd får bättre hälsa. Och så är det vackert att se, trodde när de kapat alla tallar och granar, att de fina björkarna som snart skulle spira och stod vid bilvägen på rad, skulle få stå kvar.

Här reagerade folk snabbt och då avbröts skövlingen, är på Tantogatan på Söder: stockholmdirekt.se/grannar-till-jarnvagen-stoppar-fallning-av-trad

En deprimerande syn är detta, hoppas på lupiner och lite grönt gräs:
 Det är så fult så det är inte klokt! Och tänkte först att det var inte så farligt när de började fälla och stapla på hög men att göra ett kalhygge! Men se där! Ett par höga träd är glömda, ajajaj.

2 kommentarer:

  1. Ser inte så roligt ut. Men de kanske har nån plan att piffa till det lite.

    SvaraRadera
  2. Anna, det ser gräsligt ut fast utan gräs:-), ja protester strömmar in så kanske de ska plantera lite buskar, haha, ja jag säger då det, protesterna kom för sent här, de var snabbare i Årsta.

    SvaraRadera