måndag 23 april 2018

Ett par sommardagar

Så plötsligt kom det värme men så plötsligt var det 10 grader igen, och vad kallt jag tyckte det var, på med jackan!
Vi gjorde lite gott med rostade rotsaker i helgen och jag fördelade fetaost i turkisk yoghurt till, allt ekologiskt och så tände vi ljus och låtsades att allt var som vanligt därutanför för i mörkret syns inte blått nät, byggnadsställningar, plaster och det rent anskrämliga mellan husen med trasiga förstörda gräsmattor överallt, skövlade rabatter och så på det miljöivrare bland våra politiker som tillät Trafikverkets illdåd med säkert 1000 träd i närmiljön, folk kollat dem och alla är friska, många vackra askar, björkar och andra sorters lövträd, en del så vackra så de alltid väckt beundran och folk stannat upp och aldrig aldrig har ett träd fallit på spåren men vår svenska järnväg är känd som undermålig i hela landet och eftersatt, sedan många år, Ulf Adelsohn påpekade det allvarliga i detta förhållande och då fick han sparken av Fredrik. Ja ledningar ramlar ned och det finns trasiga spår som ger stopp regelbundet men aldrig att ett träd fallit, inte ens under stormen Gudrun när halva Småland blåste omkull. Och lövträd har kraftiga djupa rötter, är ju tallar som lättare kraschar. Men nu för sent att göra något. Och allt det där ser man inte i mörkret.
Här tog jag fram de allra första muggarna i engelskt porslin jag köpte på Annas gata i City, oj minns precis att jag bara stannade upp när jag såg allt i fönstret och klev in:-), affären finns inte kvar, mycket har lagts ned i UK på senare år och mer blir det.

Här, mums, fick ett påskkort från en vän till oss alla från UK och det stod: "Enjoy the chocolates", och jag undrade vad menar han? Men nästa dag levererade PostNord:-) och jag måste kolla vad detta var för slag och det måste vara något Lorderna och Drottninghuset ger varandra i present för jag höll på att svimma när jag såg priset, kunde nog fått en aftonklänning för det. Love, Honey, Dream, Velvet, så fortsatte det och om den var god? Ja ljuvlig! Vi tar en i taget, endast en. Kul med lyx ibland och väldigt rart. Han har fått svenskt ekologiskt kaffe av mig ibland som han gillar, ja vårt kaffe är bra.
Och här kan UK slänga sig i väggen för godaste sconsen gör jag;-), ja i konkurrens med Anna förstås.
Och så skönt att kunna äta normalt igen och njuta och må bra av det.

6 kommentarer:

 1. Anna, det var det, så god och nu är det bara några bitar kvar:-)

  SvaraRadera
 2. Men vad härligt med sådan lyxig choklad. Underbart.
  Den ser god ut.
  ja, ni har det jobbigt nu med allt inplastat, och så himla trist med alla träd. Ledsamt.
  Glad att ni haft en bra helg!

  SvaraRadera
 3. Annika, precis vad vi behövde tror jag, hade nog inte köpt den själv och så frakten på det, ojoj. Men han var glad att den kom fram och vi med. Ja man får acceptera bara hur det är här nu, sa det till Anna, när allt ändå är så jobbigt så lika bra det händer alltihop på en gång så kanske det blir en fin höst med mera ro. Vi hoppas på det. Vänner har hyrt in sig hos andra och frågar om hur långt de kommit med husen men jag börjar tröttna på frågorna, vi bor ju i det och ser faktiskt inte ut vad de gör längre och syns inte ute heller för allt är ju dolt. Och man vänjer sig lite med det. Vi gör det bästa av det som går och det blir säkert bra till slut.
  Ja är väldigt sorgligt med alla fina träd och förstörelse av naturen, känns inte klokt nånstans.
  Tack Annika och vi vill så gärna ha mer vår nu som du har. Sett ett hav av blåsippor ändå i kalhygget. Trodde det var ett blått byggnät där med först:-)

  SvaraRadera
 4. Våren kommer ofta med lite bakslag vad gäller vädret, men snart blir det fint igen!
  Ser ut som god mat och läcker choklad. Även är man sänder ett blomsterkort (färska blommor och ett kort) frågar de om man vill lägga till lite choklad också, här i UK alltså.
  Härligt med scones!
  Önskar dej en skön söndag!

  SvaraRadera
 5. Lena, ja verkar inte bli någon vårlig Valborg precis, lite lustigt med den dagen, antingen nästan en sommardag vissa år alternativt snö andra och just snö varnas det för, ja på med ullkappan och vantar så går det nog, är ju fint ändå med vårsånger och eldar.

  Tack Lena, gott var det och tänker på det att man ger nog mycket mer presenter i UK än här, mött mycket generositet och ingen sitter och räknar pund på puben som folk räknar kronor här:-), ser inte klokt ut ibland när de ska dela mellan sig så det blir exakt rättvist. Och frågar ut varandra om vad de ätit och druckit och om kaffet kostade extra, haha.

  Skönt med mer generositet, det blir så mycket trevligare.

  Ha det så fint du också!

  SvaraRadera