söndag 29 april 2018

Det bidde ingenting

Nej inte ens en tumme ... tror det kan bli så med "Hemska Akademien", i dagsläget 8 gubbar och en tant och så en till av kvinnligt kön som är yngst i församlingen, den äldste gubben är 90 och de andra inte så långt efter.
Det gäller att hålla sig krampaktigt kvar för försörjningen är ju bra.
http://www.sagokistan.se/, där finns sagan.

Och HÄR är Leif GW Perssons dagsaktuella krönika om både det ena och det andra, inte minst den spaning han bedriver:-), vet inte om den går att läsa i sin helhet, hoppas det för han är rätt uppiggande och dessutom bidrar han med fakta.

Alla uttalar sig om alla och det blir för mycket, sida upp och sida ned, försvar inte minst av handlingar som är mycket märkliga och inte är tillåtna alls i samhället utanför denna sekt.

Kvinnor som höjer sin röst också och i förtäckta ordalag antyder att Sara med knytblusen enbart agerar som drottningen av feminism men jag ser inget av det att det är den kampen hon driver, jag ser Sara att hon i egenskap av människa ser andra som människor och då kunde hon inte enbart höra hur unga kvinnor drabbades av otäcka handlingar och övergrepp utan när hon fick veta allt hemskt i deras vittnesmål så drev hon under ett gräsligt motstånd kan ju vem som helst begripa fram denna utredning av en kladdgubbe utanför sekten men med sin ledsagarinna innanför. Ja det ska ju heta så numera om Hor-ace får bestämma, man vet ju inte om man ska skratta eller vad när hans kvinna kallar sig så, jag trodde det var ett ord för dem som har en personlig assistent när de går ut, ja det kanske är så de menar:-)

Usch det är skämmigt och pinsamt detta, synd det händer i Sverige men lite stolt är jag över de män som lämnat och också över de kvinnorna. Ja ledsagarinnan räknas inte in i det gänget, hon med det frostiga namnet, en svårt bidragsberoende poetissa enligt GW:-)

Här tyckte jag det passade med en ny bakgrund på bloggen, en ren och vacker blomma som får representera det ljusa och vackra. Anna fotat den.

8 kommentarer:

 1. Testkommentar egen för plötsligt idag är allt på engelska när jag är inloggad där kommentarer och inlägg finns och där ändringar eller sökningar kan göras, men texten jag skriver är på svenska och jag har uppdaterat allt igen att språket ska vara svenska men ändå så kommer all info på engelska. Ja både Blogger och Chrome varit rätt knäppa nu ett tag, skyller på ryssen;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så var det för mej med. Skönt, för jag blev paranoid ;)

   Radera
  2. Anna, fick kontakt med många på en sida och det var problem över hela världen fast de hade en "support" (Blogger och Google) som uppmanade alla att göra nya inställningar och de gjorde vi alla som bara blev tok och till slut röt folk till:-)

   Radera
 2. Och jag har fått info från många i Europa och även andra delar av världen, språket ändrades plötsligt nån gång mellan 28-29 april till engelska och alla som sökt hjälp hos Blogger har fått det svaret att ställa om sina inställningar igen och det har alla gjort även jag fast det står redan svenska hos mig, andra kan ha tyska, spanska, italienska, polska m m m m och inget har fungerat fast deras språk är inställt rätt i alla delar (mycket jobb att gå igenom alla), "experten" på Blogger har ingen hjälp att ge och folk förstår att det är något omfattande som hänt/händer som de saknar inflytande över just nu.

  SvaraRadera
 3. Mycket fin bakgrund. Jadå, att kvinnor ifrågasätter Sara Ds handlande kan jag inte fatta, inte män heller för den delen. Sara handlar så rätt man bara kan i denna underliga och sjuka situation.
  Jag är också stolt över de män som rest sig upp och gått. Hur ska det gå för den alltså? Hur ska detta redas upp? Hur gör Kungen med allt detta?
  OCH så kanske det inte blir ngt nobelpris i litteratur iår. Lika bra det, kanske. SA just nu är bara jobbigt, skämmigt och fel.

  Hoppas du har en fin långhelg, Monica!

  SvaraRadera
 4. Annika, tack! Tycker den blomman verkligen är vacker och såg fler hos dig idag:-). Ja så mycket knepigt folk det finns, kvinnor från övriga Norden skriver krönikor om Sara, det vet väl inget om hur hon haft det och har det i allt detta. Tror det krävts superstyrka av henne, mod och moral och goda värderingar för att göra detta, väldigt ensamarbete antagligen och att inte kunna diskutera det heller egentligen med någon. Men så skönt de visat att de är riktiga män de som lämnat och riktiga kvinnor likaså, ja faktiskt stolt över dem. Ja lika bra detta Nobelpris inte ges till någon i år. Och Kungen borde med bra rådgivare kunna bygga om alltihop.
  Grå helg här och vi hoppas det blir lite bättre i veckan, ska kolla efter vårtecken:-)

  SvaraRadera
 5. Det är ju ändå stor humor att just kungen ska ordna i detta :)

  SvaraRadera