onsdag 21 mars 2018

Ojoj

Vad det fälls träd och vi har inte fått någon som helst information, inte från kommunen eller från någon annan. Och det kan vara Trafikverket som beslutat om detta, att det är för tätt och nära med skog och träd vid rälsen för det kapas verkligen och så plötsligt. Inget gjorts på 40 år och nu görs allt på en gång.
Det blir två synliga vägar med mycket trafik på båda och det är svårt att se på fotot men bakom den röda traktorn går järnvägen där i dalen från norr till söder och vice versa och det kapas i många kilometer, kanske mil. Blir mycket ved i alla fall och snyggt travat!

4 kommentarer:

 1. Hoppas de planterar nåt annat där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, det kanske kommer en massa lupiner här:-) men jag trodde att en allé, ja var som det med en rad väldigt vackra björkar som snart skulle grönska, och stod längs med den nedre vägen, och jag sa helt övertygad att den blir kvar, man ser ju att de sparar den! För de tog allt annat emellan och nästa dag sågade de ned precis varenda björkstam!

   Radera
 2. Ja, det blir konstigt för ögat och själen när en mass träd tas bort. Ibland kan det bli riktigt vackert, och man undrar varför det inte gjorts tidigare. I ert fall är det säkert nödvändigt, som du säger, med rälsen. ja, de radar ju jättefint! Bra det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, ja det känns konstigt och nu när allt är borta så ser det väldigt kalt ut, undrar ju ändå att allt jämnats totalt med marken, lite tråkigt och samtidigt är ju träd luftrenare och dämpar trafikbuller. Och undrar ju med att inget gallrats ut under åren. Men kanske kommit mer krav om säkerhet för rälsen.

   Radera