fredag 2 mars 2018

Monicas hälsogodis, snö och sol m m

Vi tömmer kylen, har sån där kylskåpsdiet:-), men blev lite sugen på något gott, hade gärna åkt till den där godisbutiken som har Sveriges bästa godis men sen såg vi om trafikkaoset och tänkte att det var inget av nöden tvunget att ge sig ut. Usch, var ju 100 bilar på E4an i masskrock i onsdags, nog värsta som hänt säger bärgarna och runt Södertälje hände nåt liknande och med 25 personer som fick föras till sjukhus. Det sägs att vi har lite annorlunda fordon numera i trafiken här och så kan det nog vara, är inte koll tillräckligt vilket skick fordonen är i och kan ha sommardäck t ex medan vi är så noga här med våra vinterdäck.
Rostade solrosfrön, havregryn, kokos, rårörsocker, sirap, smör, kakao, allt ekologiskt och inte dumt alls:-), den tallriken fick man köpa om man ville, måste kolla när det var, oj 1988 och Anna var bara 4 år när vi satt här och åt god middag. Nu renoveras Östermalmshallen, det ska bli hotell där också som öppnas i år men själva hallen nyöppnas först 2019. Här hade jag på 2000-talet min 50-årsfest med bara tjejer, bästa kompisarna och de bästa kollegorna:-), sen tror jag att jag hade minst tre fester till för släkt m fl och ska aldrig göra om det men på Östermalmshallen bjöd jag på en god buffé och det var väldigt avspänt och trevligt att inte stå vid spisen själv.
 Lite fredagsmys (torsdags) med gotter och muffinsen, de blev goda och så extra gott kaffe till det
Inte lätt att jobba i detta väder

Där bakom grenarna står bilarna

Ja så här, maken är väldigt glad att vi har garageplats under tak men den fick vi vänta på i 30 år! Ja vi stockholmare har tålamod, inga som gnäller i onödan men när mer nyinflyttade började få platser där i garaget var det dags att sätt ned foten

 Blir lite suddiga men får gå ändå, går jag fram till fönstret lyfter de direkt så jag står ända borta i köket och försöker fånga dem på bild
 Sen kom ljuset! Tror det var första gången i år som det nådde in så här och vad skönt! Underbar känsla! Ska sitta där i gungstolen och läsa när ljuset når dit på eftermiddagarna och får passa på för vi har bara mars månad så här innan inplastning av hela rasket, ja jag skjuter på de tankarna
Och t o m lite fina färger på himlen! Är hur mycket snö som helst men det har blåst av träden här.
Och hoppas på lite lugnare väder nu i helgen men idag är det utlovat en ny snökanon så får se. Trevlig helg i alla fall önskar jag er!

6 kommentarer:

 1. Skönt att se att pendeltågen går :)

  SvaraRadera
 2. Anna, ja det är skönt att se dem:-), duktigt folk som får dem att rulla:-)

  SvaraRadera
 3. Vad trevligt med Östermalmshallen och fester!! SÅ himla gott allting där. Numera är de ju i en stor barrack utanför på torget. Men det lär ju bli SÅÅÅÅ fint då de är klara. Visste INTE att det ska blir hotell också. Det blir ett finfint läge.
  SÅÅÅÅ mkt SNÖ ni HAR!! Oj oj oj!! Gud så mysigt.
  OCH så marsljuset ... det finaste fina!! Du får passa på nu innan inplastningen (vidrigt). Men du, ännu ett par underbart fina muggar med UGGLOR på! Jättefina!!! hela dagen igår trodde jag det var fredag ;-) Men glad att det är IDAG!! Här ryter stormen, men so far so good!!
  Trevlig helg!!!

  SvaraRadera
 4. Annika, ja så gott och väldigt trevlig personal, de kom med blommor i mängd när de hörde jag fyllde år:-). Anna och jag gick dit lite då och då och åt lunch. Nu behövdes en riktig renovering så bra att de bevarar och gör det så fint. Ja hotell med, tror det blir något ihopbyggt med ett hus intill, får kolla det. Ja så trevligt läge.

  Väldigt mycket snö:-), men nu har det lugnat sig, tittade just ut på balkongen och funderar lite hur jag ska göra, kanske en nystart vore bra, göra om med lite nytt, funderar i de banorna. Och väninnan med brutna benet hör av sig och undrar hur det ska bli med hennes. Vi får hjälpa till.

  Och så vackert med ljuset, det lyste så fint in här idag igen. Ja tänk ugglor, vad populära det var, fanns på allt och de finns fortfarande ser jag.

  Ja jag vet ibland inte heller vilken dag det är, och veckorna går ju så fort.

  Hoppas stormen lugnar ned sig hos dig så det blir en helg som går att vara ute i.

  Tack detsamma Annika! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Oj, vad snö!
  Vilka godsaker du bjuder på idag!
  Ha en fin lördag och ta det varligt i trafiken!

  SvaraRadera
 6. Lena, ja så mycket snö det kommit! Idag har det varit lite lugnare men kommer mer sägs det och det sägs också att hela mars ska bli så här kallt. Hu. Ja lite gott behövs! Och tack detsamma Lena, ha en fin helg du med.

  SvaraRadera