onsdag 14 mars 2018

Inte så här då:-)

Hot Dog utan Hot Cod!
Ja där förlorade jag mig en stund i den härliga sommaren på vår underbara balkong men anledningen till det var att det fanns en helsida i SvD som blicken föll på.

Foto på grundaren och på delägaren som det tog tid att känna igen, inte förrän jag såg namnet: Adam Alsing, såg jag att det var han.
Alltså, varm trekantig panerad torsk, ungefär som en Toblerone i ett korvbröd:-). Det började rulla igång lite mer när de fick avtal med kommuners skolkök. Nu uppe i 90 kommuner och skolbarnen känner igen den i affärernas frysdiskar och påverkar till familjens inköp. Jag har då aldrig sett den.
Nu tänker man sig att 85 miljoner tyskar kan vara intresserade, de gillar panerad fisk sägs det och sedan är tanken att få ut det till USA och Storbritannien, jaja, undrar förstås om det kan konkurrera med Fish and Chips;-) men rika lär de bli dessa två herrar Carl Schnell och Adam. Och de framhåller att det är Omega 3 i denna snabbmat. Ja säkert inte så tokigt, mixa lite bostongurka med något krämigt att ha på fiskpinnen och så lite grönt kanske, en citronskiva och ett korvbröd att hålla i. Har tyvärr ingen bild men ser ut som vilken varmkorv som helst i övrigt.

Jo HÄR finns en länk till dem, de har funnits ett tag men nu nått ut mer.

4 kommentarer:

  1. Anna, låter inte så tokigt, jag ska titta efter dem och med ekologiskt korv(fisk)bröd till blir det ju riktigt nyttigt, kan vara lätt att ta till ibland.

    SvaraRadera
  2. Ja, det gör det. Det låter mkt gott. Här i US har vi ngt som heter lobster roll. Hummerkött med tillbehör som läggs i ett bröd som påminner starkt om korvbröd. Peter älskar det, och jag med om det är rätt sas. Godaste sådana äter man i New England och Boston. SÅ goda!!!

    SvaraRadera
  3. Annika, ja jag tycker också det låter riktigt gott, ska testa dem. Tycker jag känner igen lobster roll, får fråga Anna om vi ätit det:-). I Skottland kanske. Hummer är väldigt gott hur som. Låter gott med era såser till, sånt gör mycket.

    SvaraRadera