onsdag 28 mars 2018

Grytor i all ära ...

men idag krävs ett extra inlägg, vi kan ju kalla det fönster till att börja med, haha. Fast det var inte roligt. Hjälp vad de satte igång snabbt och hjälp vad de hann bygga på höjden dessa killar på ett par dagar. Vi förvarnades att allt skulle börja i påskveckan men tror inte alla tog det riktigt på allvar. Som tur var gjorde jag det och heeeela helgen innan gick åt att röja balkongen, det tog 40 timmar med allt jobb som vi fick in på tre dagar. Maken sa sen vilken tur att du fattade i tid:-)

För oj vad mycket det var i vårt utevardagsrum som är balkong, ja det var som att tömma ett sånt från golv till tak, jag rengjorde alla krukor, hade 30, hm, maken bar bort jord i mängd där den samlas på ett ställe ute, vi hade brädor vid golvkanterna, vi slängde dem, inget kunde vi slänga ut heller för byggbodarna står nedanför och det är stängsel runt om så vi måste släpa allt genom hemmet och ut den vägen. Det var mängder med jord från de stora krukorna. Kastade min studentbyrå, var kanske dags och makens studentbokhylla, var också dags, och mycket annat kastade vi i containern. Ja det mesta, tog vara på fina trämöbler och tvättade och oljade in och de förvaras nu till bättre tider.
Sen kom de med fart, hjälp vilket liv vi vaknade till, det borras hål ovanför varje fönster för att fästa ställningarna och precis utanför vid alla fönster växte det upp trappor och "gator", grejer ramlade ned på golvet och jag fick snabbt plocka bort sådant jag är lite rädd om.
Så bra med gardinerna som gick att dra för, det är ju insyn ändå men blev alldeles för mörkt att dra ned persienner, vi har det överallt men så kan man inte leva, blir ju ett helt år i mörker i så fall med vintern först och nu detta och så får blommorna ljus där bakom, ett tag till, hela huset ska plastas in totalt.
 Vi hade en karl vid alla tio fönster, gäller att tänka sig för lite men de var diskreta, gör ju sitt jobb och hur det ska gå till har ju inte de bestämt, tänkte på kloka Annikas (USA) ord om de inte tog en gavel i taget och idag sa vi verkligen det, det hade känts mycket mer normalt och uthärdligt, tagit fyra hus t ex samtidigt med en gavel, jobba med dem och sedan fortsatt.
Här drog jag ned persiennen i köket först men det blev kolmörkt så tack Lena Linderholm, hittade en duk i skåpen som fick passa.
Där skymtar min studentbyrå som fick tacka för sig, jag tog hand om de fina beslagen i järn, kan komma till användning.
                                        Trädet som får jostabär ska få stå där.
Ja du kära balkong fast nu hade jag önskat en liten en, får se vad det blir sen, tänkte med att det är lite speciellt här med att de är inbyggda, hänger de utanpå så vore det annorlunda kanske, det konstiga i alltihop är att balkongväggarna ska varken målas eller repareras, det får vi göra själva och även fixa fönstren själva nån gång i sommar eller höst, jaja. Det är räckena som ska bytas ut.
Kom så på att jag såg en "låda" när vi handlade mat, en sån behöver vi inte tänkte jag då men oj, det gjorde vi och maken störtade iväg i söndags och det fanns tre kvar, tack för det.
Ska du eller jag? Ja jag har läst beskrivningen sa maken, kanske du ska göra det sa han sen;-), inte världens enklaste, för det var inte Ikea utan tyskt men det gick som en slowfox i alla fall, lite otydligt vilken del som skulle vara var men jag chansade och klickade ihop eländet och det blev rätt.
                       Mycket praktisk och inte så tokig i utseende heller, den får stå med lite grejer i.
Lite fika hanns med och hittade en fin flaska must och det piggade upp mig lite för hjälp vilken konstig påskvecka! Och kallt dessutom!
                                    Påskmust från det fina 50-talet står det att receptet är ifrån, spännande!
Och solen gick ned även nu och någon tänker hyra lägenhet på annat håll i denna röra, ja det låter hemskt och värre ska det bli och väninnan med brutet ben ska vi tvätta åt ikväll och ständigt finns tankarna i England. Är rätt utmattande denna vår men konstigt nog har jag energi, tur jag inte är 20 år äldre tänker jag varje dag:-) så jag gjorde en rejäl vårstädning igår också när jag ändå höll på, ja maken tog dammsugningen och var mycket noga, men det är mycket annat. Lite påskpynt tänkte jag mig sedan.
PS Bra att göra ett sånt här inlägg för egen del med och se vad vi tycker sen och tänkte nu, bara de där kraftiga planken idag precis på fönstren, det fordrar koncentration av killarna så inga fönster slås sönder, de är nära verkligen. Och de sprang nästan med dem.

4 kommentarer:

 1. Monica, avundas er INTE. När ska det vara klart? I höst?
  HOPPAS det.
  Du får se det fina i kråksången, mi blir av med en massa bråte. OCH sen lär det bli ÄNNU snyggare och mysigare på balkongen. Nej, jag skulle inte heller klara av att ha neddraget och mörkt hela dagarna. Skulle bli tokig. Hellre då som ni har det nu, med lite skira gardiner. Ni vill inte flytta till landet över sommaren då? Fly ifrån rubbet. Du får tänka på hur snabbt tiden går, snart ÄR et över. Killarna kommer att jobba snart. Fram tills dess får du ordna ännu mer HYGGE inomhus och ni får ta med fikakorg och gå ut och fika så ofta ni kan.
  HANG in there!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, nej inget att avundas:-), hade jag fattat vidden av det kanske jag flyttat:-), men nu är det bara att stå ut och göra det bästa av det, blir ju säkert bra när sommaren passerat. Och nej mörkt inne, jag kan bara inte ha det så, vi drar ju inte ned i sovrummet heller, gillar när ljuset kommer om mornarna. Men mycket frågor är det och aldrig har grannarna varit så pratsamma;-)
   En karl tyckte det var synd med alla blommor jag slängt, han hade kikat ibland och hade lika:-), var lite bekymrad över sina och visste inte hur han skulle göra nu. Men faktiskt så här ett par dagar senare tycker jag det är okey, göra nytt och fräscht och lite annorlunda, det blir bra tror jag.
   Vi får avvakta landet, ett par ringde idag och sa det var för mycket snö än att ta sig fram, konstigt i år, påsken brukar ju vara fin där även om lite snö ligger kvar. Så vi får ha hygge här hemma ett tag, ja jag tycker det är riktigt mysigt ändå inne och så får vi gå ut och fika och sitta i solen, såg att de ställt ut mer bord, så det blir bra. Men igen, konstigt känns det att titta ut, det måste jag säga. Och hos grannen var inplastningen klar och jag tyckte det knappt gick att andas, så otroligt varmt inne och inget syre men jag ordnar nog det, annars som sagt får man fly.

   Radera
 2. Det blir nog bra när det är klart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, vi får hoppas det:-) och nu är det ju inget man kan göra än att vänta ut eländet tills det är klart. Ser förskräckligt ut runt husen, hade inte tänkt på det att allt, precis allt kapas ned till jorden för annars blev det inte slätt för byggnadsställningarna och här som det är som en botanisk trädgård, alla vackra rosor, all hortensia, nu först alla vårblommor, ja det är så fult, en karl stannade och sa det, han skrattade för det är så fult, ja jag gör också så, måste ta det med humor. Och det blir toppen säkert en dag:-)

   Radera