måndag 12 mars 2018

Grattis

Idag är det namnsdag för prinsessor och vi har vår egen finaste prinsessa, grattis grattis Anna💐

Idag ska vi få veta nyaste prinsessans namn och Herman har redan uttalat sig om vad som kan vara lämpligt vs olämpligt, förstår inte vad han har med saken att göra:-), men det är väl tidningarna som ligger på där så det blir en liten story om det också.

Uppdatering: ja det blev en rad franska namn och ett efter hennes mormorsmor också:-), Adrienne, Josephine, Alice och Alice är franskt-engelskt efter ett tyskt namn som betyder av ädel härkomst, ja Alice hette mammas fina syster och min enda moster, alltid tyckt om det namnet därför. Inte så mycket vare sig svenskt eller engelskt således. Läste att svärmor var väldigt nöjd och kungen såg glad ut också och Estelle var som vanligt helt suverän i sin roll, hon ser ut som att allt är lika roligt och spännande och helt med i allt.

Själv tycker jag Anna Victoria passar till en liten prinsessa, är väldigt fint och nu valde vi inte det efter någon kunglig utan efter Annas mormorsmor. Jag tycker att det blev bra💜
En prinsessbakelse blir fint denna dag och blommorna kommer snart, var redan i mars jag fotade blåsippan men i år är det nog lite senare och de övriga fotona är från april, vi väntar på våren nu, lite mer sol vore önskvärt.

4 kommentarer:

 1. Tack mamma :) jag bakar och ska laga god vegetarisk middag ikväll :)

  SvaraRadera
 2. Anna, varsågod och hoppas du får en riktigt fin dag! Låter gott!

  SvaraRadera
 3. Anna och jag delar födelsedag!! SÅ roligt. Hon lite yngre än jag, men samma dag! KUL.
  Herman hade varit överlägsen, som vanligt. Adrienne är väl helt OK, gissar jag. Karolina har en kompis som heter det :-) Så jag tänkte direkt på henne.

  SvaraRadera
 4. Annika, stort grattis till dig! Anna har namnsdag på Victoria-dagen och det är stort det med:-) och min bror fyller år den dagen och jag på vårdagjämningen, det tycker jag är fint och ska fira och hoppas på sol och blåsippor, haha. Det är så fult här nu, efter snön en massa sörja och sandhögar och smuts och så lite snöstorm igen blandat med dimma, regn och blåst. Men 20:e mars blir det toppen:-)

  Ja Adrienne är helt okey, skrevs genast om att knappt nån heter det i Sverige men vi är ju inte hela världen:-)

  SvaraRadera