onsdag 28 mars 2018

Gott med grytor

De blir verkligen goda, så glad jag hittat en bra leverantör, jag äter väldigt lite kött, maken mycket mer, nu är det två veckor sen och ibland blir det en gång i veckan, annars vegetariskt eller fisk men är ju inte utan att man undrar över fiskens liv också i sjöar och hav eller odlingar och långa exportvägar från andra sidan jordklotet, om de är så särskilt hälsosamma.

Rött kött äter jag aldrig med ett undantag, hälften i köttbullar men såna äter jag kanske fem-sex gånger om året. Ja nu vet ni detta intressanta, haha, jag var förut vegetarian under många år men är ju det nästan ändå utan att behöva tänka på det, så mycket enklare och krånglar inte med mat hos folk utan äter vad som bjuds. Även rött kött. Nej sånt krångel förstår jag mig inte alls på, jo är någon vegetarian respekteras det förstås och det är ju lätt att fixa sådan mat, ja det finns ju redan alltid med men mer allt annat som ska undvikas av än det ena än det andra men har väl anpassat mig något efter någon gäst men det blir ingen mer inbjudan sen, haha, om de inte har med sig vad de tror de kan äta men kan vara rätt joxigt det också att få dem i köket med sitt krångel. Är en helt annan sak med allvarliga allergier som jag är expert på, sen mångårigt arbete inom den diagnostiken, barn som dör nästan bara av att känna lukten av stekos. Ja därför kanske det känns lite tröttsamt med alla som ställer sin egna diagnoser.
 Och så ska det vara ett sånt där levainbröd till, är väldigt trendigt vad jag förstått ...

2 kommentarer:

  1. Det där ser väldigt gott ut. Älskar också grytor. Så lättskötta också när man väl fått i all jox. Kör mkt sådana i min crock-pot, en slow cooker.
    SÅ klokt du resonerar kring kött. Gillar verkligen ditt resonemang där.

    SvaraRadera
  2. Annika, så gott! Grytor är så bra bara man fått ihop allt i dem så kan man städa undan och den sköter sig själv och räcker till nästa dag och då är den ännu godare. Ska göra oftare igen känner jag och minns jag gjorde mycket fiskgrytor förr som blev så goda, så ska kolla recept om jag har kvar dem.
    Ja mina år som vegetarian var säkert bra på sitt sätt men kan inte säga att jag mådde annorlunda eller bättre, lättare att ha den här inställningen och äta det som är gott, så tack för kommentaren.

    SvaraRadera