fredag 16 mars 2018

Come let us

Ja precis så! Lite småtrevligt småprat och en kanna nybryggt te. Te är väldigt gott, ibland nästan godare än kaffe och det finns så många härliga sorter. Jag tänkte på nu igen när vi var på Afternoon Tea på Hotel Diplomat och okey var det men teet! Hjälp! De kom med påsar till hett vatten! Vi frågade om de inte hade något annat, jodå, de hade några olika sorters påsar. Det var ett tag sedan och kanske det är ändrat idag, den som serverade då verkade rätt ovetande om det mesta och det är ju inte direkt billigt där.

Sen kom Björn Borg in med en affärspartner, satte sig intill oss och vi pratade på som vanligt och lät honom vara helt ifred, så där man ska vara anser jag så vi mindes inte ett ord av vad de förhandlade om. Tänker på det ibland att man ser många kändisar här så där i vardagen, lite kul att se dem i en annan miljö än TV, filmer, teater, scener. Några har sett så glada ut och det är roligt. En gång var jag med en tjej när jag pluggade på KI igen, hon knuffade på mig, ser du ingenting, såååg du inte? Det var o s v, jaja jag såg men har inte tid sa jag, planerar min tenta till imorgon och ska bara ha en god kaffe i lugn och ro. Hon trodde inte jag var klok och tjatade igen om att jag kanske inte visste vem det var.

Du måste förstå att alla bryr sig inte utan lämnar dem i fred sa jag till henne och hon satt hela kaffet ut och bara tittade på mig, ja vi kände varandra bara genom studierna och hon var nog från landet skulle Batra säga som jag också sett, ja mannen;-). Senast mötte jag en från Kungahuset, jaha tänkte jag då hon ser ut så i verkligheten:-), ja först kände jag inte igen henne men sen och lämnade plats åt henne för det var så trångt där vi gick. En annan kvinna sprang med mig på övergångsstället och jag tänkte att hon är verkligen liten, från den kända familjen som är så duktig i alla generationer.
Det var det apropå te och nu önskar jag er en trevlig och trivsam helg!

2 kommentarer:

 1. Te är verkligen gott. Jag dricker det varje dag, alltid på em och sen på kvällen. Just afternoon tea är det det sällan jag verkligen druckit. MEN så extremt mysigt att göra det på riktigt engelskt sätt. Förvånande hemma ändå att de hade tepåsar, med tanke på HUR mkt gott löste det finns att köpa hemma. Mina fldrar hade en god vän som ibland jobbade på Diplomat, och då på den tiden var det löste, i små, små teburkar (typ Twinings) som hon brukade ta med åt oss. Vi tyckte det var sååå kul med de där löste-burkarna med te för en kopp. Detta var på 70 eller 80 talet. Så det är trist att läsa att de har tepåsar nu. OCH så konstigt i en stad som Sthlm där tebutikerna är många. Kändisar, du har rätt, man ser dem verkligen då och då i Sthlm. OCH de blir väl sgs som alltid lämnade i fred, eller hur? Här såg jag Richard Gere en gång, med ett entourage. OCH så George Michael en gång inne i DC, också med entourage. Annars är det inte många kändisar jag sett genom åren, inte här och inte i NYC. Konstigt nog, men det är ju så stora städer. Monica, ha en fin och trevlig helg!!!

  SvaraRadera
 2. Annika, ja te är så gott! Vi dricker också på kvällen och ofta på em också istället för en kaffe till. Afternoon Tea i England är alldeles otroligt fint, det är nog en favorit där även om jag ätit mycket god mat också, men så fint runt teet, bara porslinet är ju underbart och så allt runt om, all service och att de frågar lite fint om vi är nöjda och kanske lite artigt småprat också. Ibland gör de lite extra till oss och allt är så vackert och gott.

  Tänkte på det hos några som totalrenoverat sitt café här hemma och det ser lite mysigt ut i alla fall och har många gäster, men personalen är som robotar verkligen, säger aldrig ett ord till en gäst, bara gör det vi beställer, tar betalt, ställer fram, går igen och en del kunder säger tack när de går men de hör inte sånt heller och svarar inte. Är lite tråkigt här på det sättet, lite trist stil.

  Kul med de teburkarna du berättar om, ja så mycket gott te som finns och tebutiker också i stan, så konstigt verkligen. Saknar Café Opera, de hade eftermiddagsbuffé med godsaker och snittar, te och kaffe, var toppen verkligen, så mycket gott och toppentrevlig personal. Vi hade så trevligt där, fin stämning och vacker miljö. Men är annan verksamhet numera och jag har inte varit där på länge.

  Så kul du sett både Richard och George:-), ja faktiskt jag sett väldigt många här, de måste ju också gå ut ibland. Men jobbigt att alltid bli igenkända, en kom i morgonrock helt plötsligt och jag tänkte nog att så skulle jag inte gå ut även okänd:-) men skön stil på ett sätt, att vara sig själv. Ja så kan jag tänka med att Stockholm är inte så stort egentligen. Annat hos dig,

  Tack detsamma Annika, ha det så fint och bra och hoppas du har djurfritt och inte nåt Skansen:-)

  SvaraRadera