torsdag 1 mars 2018

Blue tit

Från Rose of England, ja jag ska väl leva upp till bloggnamnet och tycker de passar så bra också när just såna små söta fåglar sitter i bärbusken på balkongen, de ser lite ynkliga ut i kylan, hann aldrig fånga någon med kameran utan det blev en kompis till dem, hen är också söt men nog dubbelt så stor fast det är en liten fågel också.

Jag bakade muffins mellan snökanonerna. Ja det är sjösnö eller havssnö som kommer över huvudstaden, ja in över Södertörn först. Flera dagar i rad. Är den där iskalla ryska kylan som ligger över Östersjön som har öppet vatten och då är varmare än luften, ja mycket varmare och så blir det då nån mix av detta och väldigt kraftiga snöfall. Till det blåst.

Ja och så byggs det, som en liten fabrik här nedanför balkongen och starka killar kommer med byggnadsställningar och lassar av i snöyran. Ja, inte alls avundsjuk på deras jobb, kan inte vara världens lättaste och så kallt.
Jag blev väldigt nöjd med baket, fick dem så där stora och fluffiga som proffsen:-) men godare tror jag;-)
Ny utsikt
Jag bryr mig inte så mycket bara jag får sitta här lite
 Killarna klättrar och halkar omkring på hög höjd, tyckte det såg riskabelt ut men gick bra som tur var
 Massor med grejer, kallt och blåsigt men här klagar ingen, är ju Stockholm, vikingar som klarar allt
Grannen på väg till jobbet, ska bara hitta bilen först ... han dök in där och sen måste han backa ut försiktigt för han nådde ju inga rutor, ja han fixade det också och for sen snabbt iväg. Här i huvudstaden gnäller man inte över lite snö, alla skolor öppna som vanligt, ja inga kyrkor stängs heller som i den där andra pyttestaden som också börjar på S men ligger i Norrland, hehe. Barnen mer rullade än gick till dagis för det var så djup snö och vi andra kunde bara spänna på oss skidorna, ta fram pulkan och binda ett rep om midjan och så staka iväg till affären;-). Pensionärerna, de riktigt gamla bytte ut rollatorn mot stavar.

Det tragiska förra veckan, och det var innan denna snöyra, var att väninnan föll och bröt benet, blev opererad på universitetssjukhuset men sen körd till något kanske närsjukhus att det kallas som inte alls var i vår kommun utan någon helt annanstans utåt skärgården, fattar ingenting men i all röra med sjukhus och vård så köps kanske platser lite här och där och även privat, jag har aldrig varit ens på den orten och vet knappt om jag hittar dit. Ja hon är läkare själv och vi hoppas det blir så bra det kan bli och att hon får komma hem snart. Bra i allt att lätt kunna hålla kontakt idag, det är verkligen en fördel och blir ju mindre tråkig en sån vistelse också att kunna prata med vänner ofta. Och kanske får ta fram stavarna jag också, är ingen fan av såna måste jag säga, kanske räcker med de engelska broddarna jag fått av Anna. Fick dem för några år sedan och nu har de den sorten på Apoteket såg jag. Och idag är det vårens första dag:-)

4 kommentarer:

 1. Läste om era snökanoner och såg nån karl som surfat på en sån :)

  SvaraRadera
 2. Anna, haha, ja här kommer de i rad snökanonerna. Nästa vecka får det gärna bli mer normalt alltsammans, nu har vi sett detta tillräckligt!

  SvaraRadera
 3. Just nu har ni det väder som man här kallar The lake effect. Sådan snö som drabbar städerna runt de stora sjöarna här i US. Du vet, Chicago, Detroit och norra NY state mm. Det som uppstår över vattnen. Nu har ni det. Lite ballt, trots allt, tycker jag. Snökanoner och rysskyla. Ja, jag hade gärna varit där!!! Ja tack!!
  Men byggjobbarna, vilka kämpar alltså. Kan inte vara lätt. Heja dem.
  Fram med stavarna vettja, det blir bra då du ska ut och gå. Dem och broddar om det är halt, men det kanske inte är så farligt halt eftersom ni har SÅÅÅÅ kallt.
  Ha en jättefin dag. Njut åt mig också! Vi väntar regn och storm av det större slaget (de varnar för den), inte så kul det heller.

  SvaraRadera
 4. Annika, ja du har mycket erfarenheter, som bott i Vikingaland:-) och i ett världsland med alla sorters väder, just det ni har också snökanoner eller sjösnö säger de här också nu. Ja det är ju lite intressant detta väder och bara kusten som drabbas här och inte hela heller, värst i Uppland och lite norr om det landskapet och så mellan Västervik och Mönsterås. Måste forska vidare på det:-)

  Ja byggjobbarna, trodde aldrig de skulle sätta igång nu för man sa på mötet att vi får se, kan bli förskjutningar p g a väder och vind, men företaget tyckte väl inte det här var skäl nog:-), menade kanske jordbävning eller nåt sånt:-)

  Usch idag var det halt dessutom under snömassorna, helt omöjligt att se så det gäller att ha koll. Men inte roligt med era stormar och sånt där hemskt regn heller, är värre tycker jag.

  Tack detsamma, ljus och sol kom vid 16-tiden här igen, så vackert att se. Ja vi satt och glodde på det med varsin kopp te:-)

  SvaraRadera