onsdag 21 februari 2018

Snö

Det har snöat ordentligt och trodde det var sportlov denna vecka men det är nästa och då passar det ju bra med lite snö. Annars satte renoveringen raskt igång, tidigare än vi trodde och ställningar byggs på huset intill vårt redan. Är mängder med material och jag tror de måste flytta på några arbetsbodar de ställt för nära vår fasad. Och tyvärr ryker väl resten av våra vackra träd också, ja jag orkar inte bry mig mer.
Ser bara att vi måste raska på lite och få bort saker från balkongen och göra plats i förrådet, men absolut inget som lockar maken, så mycket kan jag säga;-)
Ser också att i huset de börjat med har inte de boende hunnit med det som ska göras, är svårt faktiskt om båda jobbar, har barn, pendling till jobbet, långa dagar, att hinna med allt. Och andra är gamla och har svårt att gå så fattar inte egentligen den här proceduren och att hela huset packas in på en gång men det blir kanske lättare för dem som arbetar att göra så. Ja världens roligaste arbete är det inte säkert heller och det är nog ett litet krux att hitta villiga i vårt eget land som kommer med glada tillrop och vill jobba. Kanske ligger lite lågt med bloggen ett tag för här ska jobbas:-)
Fågelkvitter hörs genom den lilla vädringsrutan här varje morgon, tänker på att jag känner den friska luften och tänker också på så extremt konstigt att ha allt tillslutet i månader, måste bli konstigt och ohälsosamt
Och de små gästerna får akta sig snart så de inte stängs in

6 kommentarer:

 1. Härligt med snö iallafall, och bra på sportlovet. Men mindre kul med renoveringen som drar igång nu.
  Det blir fint, men jobbigt då det pågår. HOPPAS att det kommer att gå fortare och smidigare än ni tror idag.
  Håller tummarna!!

  SvaraRadera
 2. Annika, det är fint med snön nu, är som det ska och bättre än den torra bruna barmarken. Ja renoveringen, det känns väldigt konstigt att ha det instängt så här under lång tid, har svårt att tänka mig hur det blir och tur det kanske, men vi har ju vädringsfönster öppna jämt och balkongdörren ofta nu med en stund för det blir så frisk luft inne då. Ja hoppas det går bra för dem som ska jobba med det och så skönt det ska bli när det är klart.
  Tack Annika, det behövs!

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Anna, blev lite ljusare och finare och inte så kallt ändå fast snön ligger kvar.

   Radera
 4. Alltid fascinerande med byggarbeten! Är så förundrad hur de får till allting! Och att allt står när det är klart! Lite som magi för mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trillingnöten, lite så tycker jag med, verkar rätt svårt och att de lyckas få det fint sedan. De ska ju klättra så mycket efter fasaderna men de har väl skyddsutrustningar och utbildning hoppas jag.

   Radera