torsdag 1 februari 2018

Men? Är det sant?

Idag stänger alla skolor! Bussar och tåg är inställda för det ska komma 40 cm snö! So what? Vi stockholmare går då till jobbet när bilarna är översnöade och snön inte får vräkas ut i gatorna, som har meterhög snö redan. Snöröjning hinns inte med för detta kommer så häftigt oftast men 40 cm? Nejdå, mer brukar det bli. Och så storm på det. Och några skolor stängs aldrig och går det inte att pulsa nån mil i snön så tar personalen skidorna till både Karolinska och Astrid Lindgrens sjukhus för patienterna måste ha det som vanligt. Tågen kan stå still men inte människan.

Men kanske man inte har skidor i Sundsvall och uppåt landet;-), var visst där allt skulle stängas idag och norrut. Lite lustigt i det hela att deras dagis ska vara öppna, är mer risk att småbarn drunknar i snön än vuxna. Lite roligt är det samtidigt, hur ofta hör vi inte att här i Stockholm klarar vi inga väder. Hur ska det gå om det blir lika illa i Norrland;-)
Stockholmssnö

7 kommentarer:

 1. JAPP! Säkert smart av dem. MEN, det roliga är att när vi får snö här i US brukar de garva åt oss som stänger skolor etc. OCH grejen är den, att vi kan få just snö på det sättet som man nu fick, 2016 fick vi 80-100 cm på ett dygn. Det faller som i sjok. Men då var det ändå många som kommenterade skolstängningar etc på ett lite lustigt sätt (svenskar hemma alltså). NU är det likadant där, i Norrland. DET ska jag komma ihåg och stoppa bakom örat tills vi får nästa drabbning. HEHE. Snösvängen här är ju inte lika avancerat bra som den hemma heller.
  Sen garvar ju norrlänningar gärna åt Stockholmare och snöröjningen också. Så, Monica, du kan ju lugnt stoppa detta bakom örat också och ta fram det då det behövs. HAHA!!! Undrar om de ska gå i skolan imorrn?

  SvaraRadera
 2. Annika, ja detta tyckte jag var roligt, haha. Hur många gånger har jag inte hört om USA och UK och att de stänger skolorna för att de är så pjåskiga men ingen som uttalar sig här hemma vet hur det ser ut i verkligheten. Allt är drivor, lika mycket snö jäms med trottoarer och allt och så storm därtill så man inte ser något för snöflingorna är 1000 gånger så stora som här hemma:-).

  Och så Stockholm då som inte kan ploga i tid eller på rätt sätt eller forsla bort snön som är svår att få tillåtelse att forsla bort och lägga nånstans eftersom nästan alla i Sverige bor här.

  Så hur kan det bli så i Sundsvall? Jag ska minnas det, haha. ja just det, hur länge ska skolorna vara stängda och tågen stå still?

  SvaraRadera
 3. PS Annika, här i södra Stockholm där det oftare kommer mängder av snö och är kallt så har aldrig någonsin varken skolor stängts eller dagis och det är alldeles sant att jag åkt skidor, haft ryggsäck och skidat till affären, haha, andra till jobbet men dit pulsade jag i en halvmil. Ja kröp nästan för vi ramlade ofta, haha. Att vara hemma finns inte på kartan. Jag måste läsa mer om Norrland nu;-)

  SvaraRadera
 4. Svar
  1. Anna, väldigt intressant det här:-), de blev alldeles lamslagna av snön och parkeringshusen uppläts gratis så alla bilar kunde stå där när gatorna röjdes och de fick planera ordentligt vart snön skulle forslas, var svårt att hitta plats för den:-), och såna mängder parkeringshus har vi inte att de räcker till alla bilar i Stockholm:-), då fick folk bo i sådana själva i så fall.

   Radera
 5. Absolut, inte en enda gång var jag hemma från skolan för snö under skoltiden. Inte en en enda gång. Jo, en gång fick vi gå hem för att värmen och elen pajade. Men det var ju en annan sak.
  Tycker det är så jobbigt när norrlänningar gör sig putslustiga över "töntarna i fjollträsk" som in kan hantera lite SNÖ. OK, det är ju liiiiiite annorlunda. Svårt att ploga gator där man inte kan täppa igen trottoarer, portar, affärer etc. Bilar står o vägen, bussfilar måste hållas öppna etc etc etc. Give the poor people a break. SNÖSVÄNGEn gör ju allt de kan för att hålla undan snön.
  Minns när jag var liten, hur de dumpade snön rätt ner i Riddarfjärden. OCH jag minns då jag var hemma i mars 2009, då var det en snöhög som ett mindre berg, i korsningen Berslagsvägen/Råcksta nära där jag är uppvuxen. Där dumpar man delar av den snö man röjer i Sthlm numera. OCH ibland ligger den kvar i till juli. I en grå liten sandhög då. Men nog gör Sthlms stad det de kan för att hålla undan snön. LITE lättare att röja i småstäder och byar längs norrlandskusten och i inlandet. SÅ trött på "mobbningen" av Sthlm, haha....
  Igen, min fina Monica, ha en FIN helg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, nej aldrig jag heller, hände att jag som 7-åring höll på att bliv överkörd av snöplogen när jag gick till skolan och aldrig var Annas skola stängd heller, nej tvärtom, fröken kunde tycka att när det var så mycket snö kunde de gå en halvmil,(lågstadiet), med pulkor till en skidbacke, själv åkte hon bil. Eller traktor kanske:-)
   Ja visst, det är något helt annorlunda med all logistik i en stad som nu har nästan en miljon invånare mot Sundsvall som har 58000, hehe. Och i Storstockholm är det 2.3 miljoner, i Storsundsvall 99000, hehe. Otroligt skickliga här att organisera måste jag säga:-), vi tar oss fram vi vikingar:-)
   Ja det är ju väldigt svårt att veta och få tillåtelse var det ska dumpas, blir väldigt mycket körande också och man måste ju ta det akuta först så folk kommer fram till sjukhus o s v. Skolor alltid öppna som vi sa:-). Haha, nu går jag igång. idag står att de t o m stängde kyrkorna, vi har alltid alla kyrkor öppna:-)
   Vet, vad konstigt det ser ut med de där snöhögarna på sommaren sen, de har ju lämnat såna enorma berg på vissa ställen så det blir så, inte så rent för miljön direkt men vad ska man göra? Vi får fråga norrlänningarna:-)
   Ordet Fjollsträsk såg jag häromdagen igen, ja det går bort här totalt. Så fjantigt!

   Tack Annika! Ha en toppenfin helg du med Annika!

   Radera