fredag 23 februari 2018

Fredag

Sovit lite längre och det var skönt, snön fortsätter falla så där stilla och lugnt som jag minns från barndomen, och bara någon minusgrad så det känns helt okey. Posten trillar in som den ska också, både från inlandet och utlandet, hos oss fungerar det, känns bra att jag skrev det till dem.

Maken är det som hittar lite av varje när mat ska inhandlas, jag äter aldrig wienerbröd som han älskar men de här kammarna är godare än jag förstått, har hela äppelbitar inuti, och när de är lite varma blir de så goda. Madame Grey till, ekologisk och jag gör det starkt, inget teblask här inte. Och serveras i engelskt porslin förstås, ja dessa koppar föll blicken på hos Anna när jag skulle handla mat:-)

Trevlig helg!

6 kommentarer:

 1. Anna, ja kändes lite mysigt:-)

  SvaraRadera
 2. Mysigt och hyggigt, Monica. Alltid så hos dig. Wienerbröd gillar jag, mums. Madame Grey te är kanske samma som Lady Grey? Brukar köpa det. Gillar egentligen Earl Grey bäst av alla teer, men just nu har jag snöat in på mintte sedan lång tid tillbaka. Innan dess var det chai. Men nu känner jag för att styra kosan mot Grey teerna igen. Superfina koppar. OCH ja, när snön faller sådär fint ute är det som en saga. Hos mig? REGN. Ha en jättefin helg nu!!

  SvaraRadera
 3. Annika, tack:-), wienerbröd gillar verkligen maken och min mamma gjorde det också, vi köpte alltid till henne när hon inte åt så särskilt mycket längre och en kopp kaffe med ett läckert wienerbröd blev hon så glad av.
  Ja just ja, Lady Grey köpte jag förut och kollade nu, det är samma innehåll som Madame med apelsin och bergamottolja. Sen gillar jag Russian Grey också, en twist på en klassiker som de säger själva:-), den har citrus, citrongräs och blåklint förutom bergamottoljan. Det blir en väldigt god kombi. Chai drack jag nästan enbart förut också, är ju så gott. Och tror mintte är bra för matsmältning och tarmar, kör med kamomill själv för jag känner att det är bra men absolut inte gott, har honung i. Maken frågar om kvällarna, ska du ha kamomill? Ja en kopp men en normal kopp te också:-), jag dricker kamomillteet som ett glas vatten då när det svalnat lite.
  Tack, kopparna såg jag före maten i den affären:-)
  Och så sant, det är så fint när snön dalar lite sakta, ser så lugnt och fint ut så det känns så med.
  Ha det så fint du med Annika, hoppas du får annat än regn, lite sol hellre men frisk luft och inte för varmt.

  SvaraRadera
 4. Älskar både wienerbröd och kammar, tyvärr. Ser verkligen gott ut!
  Trevlig helg till dej också!

  SvaraRadera
 5. Lena, ja kammarna är så goda! Och tack detsamma Lena!

  SvaraRadera