måndag 26 februari 2018

40 år sedan

Det är det sen man kunde sväva fram på isen här. I år öppnade hela Sollidenplanen igen för skridskoåkning till wienervals, och till kanske världens finaste utsikt, ja den är svårslagen. Susa fram här och se ut över stan. Så fint! Och nu när det är riktig vinter också med stilla snöfall och så sportlov, kunde inte vara bättre. Stockholm är fantastiskt!
Korvgrillning finns, varma eldar, varm choklad, fika och räcker inte det så serveras lunch varje dag på Skansen Terrassen intill. Åkassistent till de yngre erbjuds, skulle kanske fler vilja ha:-)

Även Nordiska museet har skridskoåkning denna vecka inomhus på en 200 kvm isbana och så blir det en kväll där skridskodisco:-)

Och så finns Kungsan förstås med skridskobana och musik.

Och nu under sportlovet är det mycket aktiviteter på museerna i övrigt också, och på Vikingaliv på Djurgården visar man hur vikingarna tog sig fram på skridskor och skidor, jodå, det kunde de våra förfäder, det mesta antagligen var de skickliga på.
Här i Kungsträdgården har det funnits isbana sen 1962

4 kommentarer:

 1. Skridskor har jag ingen längtan till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, jag är lite sugen jag:-), gillade så mycket att susa fram och ta svängarna snabbt, gillade också att åka skidor och mer långfärds i skogen, var mer sport tycker jag att klara backar upp och ned med dem, än att åka slalom:-) och åka fort på dem också:-)

   Radera
 2. Stockholm är helt underbart. Den stad jag älskar mest av alla i hela världen. OCH där jag hittar precis överallt. Jag är så avis på er finfina vinter. En sådan vinter som det SKA vara i februari. JA, herregud, det finns ju så många ställen att åka skridskor på. OCH så många ställen där jag åkt. Åkte mkt i Kungsan, men också i Rålambshovsparken där de varje vinter spolade upp en jättestor bana som gick som i en åtta, minns du? Sen på idrottsplanerna i den förort där jag växte upp, oc i lekparken där det spolades. Vi åkte också en hel del på Mälaren. VISSTE inte att man kan åka på Skansen. Låter helt underbart!! Monica, njut av vintern för mig också. OM jag hade varit hemma nu hade jag älskat sönder rubbet :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, ja det är en så vacker stad och den utsikten tycker man nu slår allt i alla städer:-). Ja det är nytt igen att kunna åka på Skansen, sett så fina foton från 40-talet när det var isbana där, ja långt tidigare också och det visste jag inte alls för det har ju inte varit på så många år men nu ska man ha det här hela mars, startade i januari och Stockholms stad eller vilka det är som bestämmer tycker ju själva att det är självklart igen.

   Ja så mycket skridsko man åkte, mycket på sjöar på fina plogade banor långt iväg. Tror annars att det fanns mer spolade isar förr när vi växte upp. Det kostar väl att sköta men borde ju finnas pengar idag om det fanns då men sköttes nog mycket av ideella krafter.

   Ja du skulle gilla vintern här nu:-)

   Radera