måndag 1 januari 2018

Och så var det en sammanfattning

... ja om året med de kungliga, som någon sa: Man måste se det så vi får se vad vi får för våra pengar och vart de går;-), ja lite så är det ju att svenska folket står för det mesta av fiolerna även om en rojalistkvinna som fick rätt stor plats i programmet blev helt salig bara hon tänkte på denna familj:-), lite konstigt inslag, man borde klippt in en del andra också, ja som uttalar sig trevligt förstås men lite mer nyanserat.

Personligen tycker jag att Silvia var bäst och borde få ett eget program, jag tror det skulle bli hur intressant om helst, inte om hennes barndom och att hon hade en apa:-), utan hur det var från start här i Sverige och hur det blivit, att hon fick lyftas fram och berätta om sitt liv och vad hon gör, märks att hon har mycket att säga och tänker mycket.

En nytillverkad prinsessa har lagt sig till med en väldig Östermalmsdialekt, måste ansträngt sig en hel del och snabbt tillrättavisade hon sin make när han alldeles korrekt om det sammanhang han berättade om valde rätt tempus men enligt henne skulle han säga "har", gällde hans dyslexi, ja han verkar ju rar och tycker att han skulle råda henne att ta bort den där stora vårtan hon har på kinden:-), ja eftersom hon är så vansinnigt noga med allt. Svindyra kläder och extrema hårförlängningar och så det där "har".

Victoria har fått en ny säkerhet vid 40 år och dottern ger ett intryck av att vara lite livlig på barnavis, skönt det, undrar hur hon kan sitta som ett ljus i alla kyrkor men hon förstår då att det är olika i olika sammanhang, skönt det och kul att höra henne sjunga. Synd att vi inte fick höra kungen sjunga, kom en snabb bild bara från det tillfället, men han sjöng för ett barn i skolan på ett skolbesök när han hörde att hon fyllde år, vet jag.

Han fick för övrigt rätt liten plats i programmet, nästan mindre än den där tanten som talade sig varm om våra kungliga och allt vi andra inte förstod:-). Ja det var det, kunde varit lite mer omväxlande, kanske lite längre program och bättre klippt och redigerat. De har ju så mycket material.

4 kommentarer:

 1. Ett av årets bästa program som jag inte kunnat se men fick en sammanfattning iallafall :)

  SvaraRadera
 2. Anna, ja varsågod med den:-) och ju mer jag tänker på det skulle det bli ett toppenprogram om Silvia fick göra det om sig själv, märks att hon har massor med idéer och är vänlig och rar mot folk och samtidigt har hon självrespekt.

  SvaraRadera
 3. Har inte sett det, Monica. Måste väl göra det. Tror jag gillar Victoria allra mest i hela kungafamiljen. Resten ... eeehhh ;-) Intressant det du skriver om So blir nyfiken att se det bara för den sakens skull. Ska nog ta mig tid att se det hela, trots allt, innan det försvinner från Play.

  SvaraRadera
 4. Annika, ja det är ju lite kul:-), börjar mer och mer känna sympati för Silvia, tror det finns mycket där:-), Victoria känns väldigt tillrättalagd, hon vet nu mer vad hon ska säga i hela meningar:-), men det låter väldigt inlärt men jag tror att hon och som kungen gör så gott de kan, de vill göra något bra av det uppdrag de har. Sofia känns knepig minst sagt och maken verkar ju väldigt snäll, för snäll enligt vad jag tror:-), Madeleine var med lite själv utan vilda ungar, hon är nog rätt rar egentligen tror jag. Ja de har ju inte kunnat välja själva detta liv som Sofia;-)

  SvaraRadera