torsdag 25 januari 2018

Ny variant

Testade ett Ernst-recept och det blev inte dumt alls:-), enkelt att göra denna botten och ingen kavling eller sådant avancerat utan tryckte ut den direkt i en rund form, blev perfekt till två att dela på. Saknade lite en pizzasallad för den ger jag mig inte på, de är pizzabagarnas profession:-)

Haft lite bråda dagar, fixat med en del och så var vi bjudna på lunch som var en Nobelmiddag, oj vad mycket gott i väninnans hem, som är perfekt precis som värdinnan själv och maten likaså. Ibland är det vilsamt att vara där det är perfekt, jag tycker det, man kan tycka olika om sånt. En annan väninna sa att när vi kom hem till ett hem som inte alls var detta utan ett annat, ja det var fantastiskt fint, hon sa då till mig att hon inte vågade sätta ned väskan nånstans för det var för fint för den även innanför ytterdörren:-), jag vågar det hos dig i alla fall sa hon fast du har fint men på ett annat sätt, ja skönt det:-) men jag tänker inte alls så där. Känner mig hemma överallt. Lite stökigt kan folk ha med om de vill för det är deras hem och inte mitt så de gör som de vill, bara det är rent.

Nu har jag i alla fall tänkt ut en meny som jag ska bjuda på, inte för krångligt, sånt går bort, minns en gång när jag gjorde en tårta som tog från morgon till kväll att göra, tja, ingen tänkte väl på det, kunde kanske lika gärna köpt en prinsess från frysdisken:-). Men gott ska det vara och hemgjort tycker jag och det ska bli så. Men inte för tidsödande, perfekt är när man äter förrätten så blir huvudrätten som är förberedd klar i ugnen, och efterrätten klar för länge sen och bara väntar.

Tog inga kort alls men det kändes också helt rätt, "knäppt" ibland att fota allt man äter:-), jaja, maken har vant sig här hemma.
Maken tyckte den här var god på sitt sätt men inte gick att jämföra med väninnans mat:-)
De sista av ischokladen gick åt efter pizzan
Här har jag fyndat, hittade en löpare i linne, tittat efter någon i ett lugnt fint mönster och gärna i grått och vitt, krävde lite strykning och linne blir lätt lite skrynkligt igen märker jag
Kalanchoe i miniformat fanns i mängder nu så jag köpte ett par. Jag hade givit bort alla minikrukor under min storstädning men hittade i skåpen som tur var ett par från Rörstrand som egentligen är till värmeljus men blev perfekta som blomkrukor. Och blev lite sugen på att köpa mer vårblommor som fanns i så söta samplanteringar.

4 kommentarer:

 1. Ischoklad blev jag sugen på nu, var nog tio år sen jag åt det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, det var väldigt länge sedan jag hade det med och glömt hur gott det är, riktigt gott.

   Radera
 2. Jag har också en kompis som har ett extremt vackert hem. OCH hon är pedant, for sure. Jag VET att hon äcklas av när folk ställer väskor på bord etc, så jag brukar tänka på det då vi är där. jag hänger min över min stol. Brukar inte direkt ställa väskor på bordet i vanliga fall heller, men vi har en gemensam vän som alltid gör det. HON, vännen som är pedant, är också en fenomenal kock. Tycker om att äta hos henne. MEN oroar mig alltid över vad jag ska fixa då jag ska bjuda tillbaka ... Jag är som du "har fint, fast på ett annat sätt" (som din kompis sa). OCH jag är ingen pedant heller, hehe. MEN vill ha det snyggt omkring mig. ALLTID. Monica, du kommer att göra en superbra middag. Inte för avancerat, som du säger. Man vill ju hänga med gästerna också.
  Det viktigaste är att gästerna ska trivas, att atmosfären finns. OCH den finns minsann hos dig.
  Ha en fin och bra torsdag. MMMM....din pizza!! Tänker på Annas inlägg igår då hon skrev om vad man saknar fr Sverige :-) Pizzasallad ja, alltså jag är helt kär i den salladen... Åååå!! OCH kan inte för mitt liv återskapa den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, intressant det här:-) och att vi är olika, en del kan känna stress som inte vi gör över hur de ska bete sig. Nej jag ställer aldrig en väska på ett bord, måste vara mamma som lärde mig det:-) och avkopplande på ett sätt när allt är så där genomtänkt och fint och lugnt överallt i hemmet. Glömde att hon hade svag klassisk musik på i bakgrunden med en perfekt ljudnivå. Vi hade väldigt trevligt och vilsamt. Och skönt idag, jag är helt lugn när det gäller mat bara jag kommer på något, ibland tryter fantasin men nu vet jag och det ska inte vara för jobbigt.

   Tack Annika, ha en fin dag du också och ja pizzasallad, många säger nu att bara att göra men jag har ätit deras:-), nej vi kan inte på rätt sätt. Lämnar det till pizzabagarna:-)

   Radera