tisdag 9 januari 2018

Knut

Ja han får firas på annat sätt för igår åkte julen ut! Helt andra saker var planerade men jag fick den där känslan på morgonen att nu ska här städas, plockas undan och bytas porslin och dukar, ja ingen tomte eller ängel fick vara kvar i någon blomkruka heller:-).
Skönt faktiskt att man känner så tydligt att nu är det dags och det kan variera lite år från år i tid men tror att det påverkade att efter denna november och december med en helt ensidig färg: grå, så när solen visade sig, vi såg en blå himmel och det utlovas fler sådana dagar, ja då kändes det rätt, om den grå färgen skulle fortsätta tror jag att julen fick vara kvar till "påska".
Men vilken skön känsla det är att plocka undan julen, lustigt, känns lika bra som att plocka fram den men det känns väl lite som ett hopp, om ljus, det blir vår och vackert med ny skir grönska så småningom.

Vi vet inte riktigt annars vad vi ska säga, förra året var ett tungt och tufft år och väldigt skönt med ett nytt år i alla fall, hann knappt tänka det förrän det blev riktigt kaotiskt vid våra hus på landet, jag skriver inte mer och vi har inte varit där, vi orkar inte men det tycks som vårt är okey, andra drabbats förfärligt. Är mycket underligt alltihop, vi drabbades i 12 hus för några år sedan före jul och vårt med stor förödelse i alla tre husen, stugan, gästhuset och förrådet och så detta nu i en mängd hus igen. Men men, jag orkade nästan inte känna efter denna gång och vi får se som sagt.
 De här domherrarna är fina minnen, hade en förut som fick en kompis nu denna gång när vi var tillbaka till Ulva kvarn med Anna och vän i november, då bodde vi i huset på landet en natt och allt, jag säger allt var som en dröm i 10 dagar under deras vistelse, blir helt förundrad när jag tänker på det.
Här får stjärnan vara kvar med ett par änglar som sprider hopp, glädje, skratt och kärlek, tror jag det stod på dem:-)

4 kommentarer:

 1. Det är nåt lätt kaotiskt hela tiden :) man får väl bara vänja sej vid det.

  SvaraRadera
 2. Anna, ja det verkar så, mer eller mindre kaotiskt, tur man är viking;-). Här rasar nästa badrumsrenovering, han du vet vår namne satte igång och rusade med sambo ut genom dörren med sina resväskor, hmm, ja alla kan inte göra så, och vi fasar lite för kommande fasadrenovering, men man får ta en sak i taget. Solen skiner i all fall och himlen är blå:-)

  SvaraRadera
 3. ja, visst är det SKÖNT att ta bort julen. Jag var så redo när det var dags. Taggad. Det tar ju tid eftersom jag har så MKT!! Men ljuvligt då det är gjort. Lika skönt och roligt som det är att ta fram den, lika härligt är det att plocka bort den. Jag får sådan lust att fixa nytt hemma när julen är borta.
  Monica, kan faktiskt inte ens föreställa mig hur vidrigt och hemskt det är att ha drabbats av inbrott. jag kan förstå, verkligen, hur all lust att åka tillbaka försvinner. Det måste ju kännas så personligt och privat ATT ngn har varit och rotat där å det grövsta. Förstår att lusten att återvända är obefintlig. Och att man säkert också får en ny skräck. Antar att polisen aldrig fick tag i förövarna? USCH!!! Som du säger, tiden får utvisa. Vilka supersöta domherrar!! Jag har kvar alla vita ljusslingor i huset, de får vara kvar hela året, tror jag. Du får ta vara på det allt det fina, och det GÖR du ju det vet jag!

  SvaraRadera
 4. Annika, ja tänk att det kan vara så skönt, jag riktigt njuter, blir mer plats och lite nytt även om det är gamla saker som känns som nya igen:-). Så skönt men det tar tid som du säger. Fint att ha kvar några ljusslingor, är så vackert att tända för mörka eftermiddagar och kvällar är det länge än.

  Ja vad ska man säga, en vi inte känner särskilt väl gick ändå och kollade vårt och fönster och dörrar var hela, så vi får se. Andra drabbats som vi förra gången. Det märkliga är att polisen inte ville (eller hann) åka ut och sen fast det är obekräftat så skulle de komma något dygn senare men då hade ju alla sprungit omkring där i sitt så svårare med spår.

  Förra gången så stod det om våra 12 hus som var drabbade i alla tidningar, TV och radio, nu står inte ett ord om detta, kollat polisens "händelser" om detta och bara mer oskyldiga händelser står där, konstigt. Fast då skrevs att brottsstatistiken ökade väldigt på denna lilla ort när de gjorde en sammanställning av året och det var ju vårt "fel". Händer väl ett inbrott där kanske varje år eller inte alls. Kanske man inte vill uppmärksamma det nu, och håller det lite på avstånd men kommer vi dit så vet jag att det känns jobbigt, verkar vara en jobbig stämning där och det är svårt att begripa varför vi drabbas så, finns flera områden med fina stugor, minst två till där inget händer eller så anmäler de inte, är ju oftast ingen idé, ja anmäla måste man för försäkringsbolaget men det läggs ju ned efter några dagar, så var det för oss då.

  Ja man får ta det som det kommer, visst är domherrarna söta! Är ett brödrapar från Kosta m m som har ett glasbruk nu här vid Ulva kvarn utanför Uppsala, så trevliga och så roligt att besöka dem och så mycket fina saker. De jobbar alltid och så kommer de och slår in fint och många tittar ju bara.

  SvaraRadera