onsdag 17 januari 2018

Grått → Vitt

Väldigt grått som sagt, när det är mitt på dagen vet man inte om solen gått upp, det ser likadant ut som då, runt halvnio när den är på väg upp nånstans och sen ser det likadant ut hela dagen till halvfyra ungefär då det blir kolmörkt, men så kom dansande snöflingor fler och fler, det började blåsa och snöa på längden, tvären och snedden och det var nästan skönt att se:-), blev ljust i luften och snart på marken också.
Snön yrde in på balkongen och trot eller ej, där plockade jag en liten bukett så här mitt i januari som hamnade i den där lilla vasen jag köpte på julmarknaden
En god värmande soppa passade bra idag tyckte vi, ja soppor är väldigt gott
Och sen gott kaffe, men bara en till nu av varje:-), ischoklad och pepparkaka

4 kommentarer:

 1. Det var mer snö än här :) soppskålarna är väldigt fina.

  SvaraRadera
 2. Anna, ja och sen kom det väldigt mycket på kvällen och idag blev det alldeles lugnt i luften med ett tjockt snötäcke, vackert för oss som inte behöver åka till jobbet men vägarna blev plogade rätt snabbt ändå. Tack Anna, ja dem tycker jag mycket om och soppan håller sig varm i dem.

  SvaraRadera
 3. Ja, men visst! Snö lyser upp, snö är trevligt, snö hör vintern TILL. OCH speciellt hos ER!! På tiden, kan man säga.
  Soppa är ju så gott, och värmande. Imorrn ska jag fixa sådan också, en linssoppa. Första gången jag lagar sådan!! Njut av snön, vi fick också lite snö natten som gick. Härligt!!

  SvaraRadera
 4. Annika, ja blev vackert och nu så tyst på något sätt, det kom massor sedan till kvällen.
  Jag gjorde förut nån linssoppa med tomater, lök och röda linser men måste kolla receptet för jag minns inte riktigt, men den blir god, man kan nog ha lite riven potatis i också och kryddor förstås, läste alldeles nyss att många har någon chili eller pepparfrukt i för mer smak, ska jag testa nästa gång.

  SvaraRadera