fredag 1 december 2017

Saga

Fast ingen saga, det här gick knappt att läsa färdigt. Saga som heter något annat och bilderna ser ut precis som i vårt sommarhus efter inbrottet för några år sedan, och de finns kvar på näthinnan för alltid, beteendet är så lika hur dessa galningar letar efter något för att köpa nya droger, vi slapp se dem som tur var och inget fann de heller, bara förstörelse. Men att vara utsatt som denna kvinna blev, jag saknar ord för vad de gör, tycker att den här ondskan hon drabbas av nästan överträffar allt. Och vilken stor fara det är med alla dessa drogberoende, så stora problem tillsammans med mycket annat.
Och inte är det enkelt heller, vi säger och vill att människor som saknar arbete ska ut i det men vilken koll man måste ha, i skolor, hemtjänst och överallt där människor finns, så ibland lättare kanske att låta det fortsätta med bidrag för att skydda andra.
ranaren-fann-97ariga-offret-genom-hemtjansten

Såg dopet idag också, tänkte inte det men det passade så bra när snöregnet föll, ja kontraster finns, klänningar för 56 000 läste jag på en prinsessa, och för att läsa nåt annat rent nonsens så tyckte modekännarna att den var toppen, jag tyckte utstyrseln hade lite badkappelook och nu förstår jag när hon läste sin text och avslutade med ett snett leende, det var skrikigt under hennes läsning och storebror till prins Gabriel kanske kunde fått gå ut ett tag då, fast han var väldigt söt i pappas kläder från 1981, fint med återvinning, själva lämnade de sina vildingar hemma i UK sägs det.

Uppdatering, ojojoj, badkappan kostade 144 000 enligt mycket upprörda känslor som kommit i svallning inte minst med tanke på att badkappan bestod av nästan nyfödda lamm i ett stort antal, nej men fy säger jag för både kostnaden och vad den gjordes utav. Plus klänning för 56 000 plus skor, väska och andra tillbehör, är ju ett vansinne alltihop. Nu måste jag ge en eloge till den mycket omtalade presidenten i USA, han tar inte ens ut en presidentlön. Inget apanage, ordet betyder underhåll:-), där inte som alla har in den omtalade familjen utom Chris.

Tycker att coolast i hela församlingen är Sofias pappa, han ser verkligen helt avslappnad ut, mamman har hottat upp sig lite sen bröllopet och var snyggare nu, systern tycker jag hade för urringad klänning på ett dop, ja i kyrka överhuvudtaget, hon som såg så väldigt nöjd ut efter sin läsning, dopfamiljen ser rar och trevlig ut även om jag tycker att folkdräkt passar bäst på Skansen på midsommaren:-) eller inte alls.

Drottningen var fin som vanligt, såg väldigt nöjd ut med Estelles vattenhällarinsats och Estelle är förstås cool också, ser att Victoria ser helt lugn ut och Daniel med när hon ska göra något, de vet att hon klarar det. Victoria får betyget tomtemor i sin röda utstyrsel men jag tror inte hon bryr sig.

Tycker att ett barndop kunde vara lite gladare och roligare med en barnkör och lite trevligare musik, även om musikanterna var duktiga men kören tråkig tycker jag. De där orden: Befria detta barn från mörkrets makter, gillar jag inte heller och absolut inget som har någon som helst grund i Bibeln eller i Jesu ord. Kanske gubbarna i Svenska kyrkan och någon gumma med förresten borde läsa dem över sig själva istället varje dag, tror det. Det var det, ja maken tyckte Silvia var lite väl smal men jag tror hon är så, är väldigt nätt. Tänkte på så fin hon är i håret alltid och nu dagen före julafton blir hon 74 år, grattis till vår drottning och kungen som har henne vid sin sida.
Till Gabriel, buren och omsluten hoppas jag

4 kommentarer:

 1. Så hemskt det där med inbrott. Alltså, jag förstår att det nästan måste ha varit ert livs chock. Har det gjort att ni inte vill vistas på landet lika ofta som förr? USCH! Mardröm det där med inbrott.

  Har sett dopet nu. Fint.
  Nej, jag gillar inte heller folkdräkt faktiskt. Inte alls. Önskar att Sofia burit ngt annat. MEN annars var hon stålande, tycker jag. SÅ fin! Estelle är ju så himla GULLIG!!! Men var var Maddes barn??? Chris såg sjukt sur ut, som alltid. Nej, gillade inte Maddes klänning heller. Men Victoria såg ju bara såååå tjusig ut, tyckte jag. SOM hon klär i rött. Silvia lite spökaktig, tyckte jag, hehe. Men du, Jessica Pilnäs, vilken sångerska, helt ny för mig. SÅ vackert hon sjöng.
  Ett fint dop, men jag spelade fram lite då och då ...
  Prins Alexander är ju så gullig också!!
  Monica, ha nu en jättefin helg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, ja efter det blev inget detsamma, man tänker ju varje gång när man är på väg hur det kan hända. Och jag kände igen allt så väl på fotona här så jag hajade till, ja det är så de gör kändes det. Lika överallt när de letar något att omsätta i pengar. Lika galet. Men sen hur en gammal drabbades som sov i sitt eget hem, nej det gick knappt att läsa. Jag har inga ord för dessa som gör så mot gamla som försöker bo kvar i sina hem, kämpat i sina liv och drabbas av sådana som det stod om. Ja fruktansvärt för henne!

   Maddes barn var hemma i London sas det, de hade precis kommit hem från en USA-resa och så nu nästa blev för mycket, lät nästan som Madde tyckte det själv men hon hade ett uppdrag så hon var tvungen, de flög genast hem igen. Du hör jag är välunderrättad direkt från hovet:-)
   Ja Jessica var ny för mig, tänkte vem är det där? Hon sjöng vackert, instämmer. Och storebror är gullig med, rätt lika pappa men ändå sin egen, pappa CP var ju väldigt söt och de var kungen med en gång:-), tyckte prins Oscar var väldigt allvarlig hela tiden, helt tyst också och Estelle hon kan väl snart leda alltihop, haha.

   Tack detsamma Annika, ha det så fint du med!

   Radera
 2. Jag gillar att en i sällskapet bar folkdräkt :) annars tittade jag inte så noga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, ja var ju lite återanvändning där också, hörde att släktingar hade sytt en del till den förr som nu kom till nytta och vi behövde inte betala någon sån där 70 000 kronors-klänning;-), fast jag vet inte , finns det nån som passar i folkdräkt:-), på A-C:s bröllop fanns det en hel del dalkarlar och jag hade en av dem till bordet och han var stilig i sin dräkt men kvinnor tycker jag inte har så fina och svårt att klä i de där "mössorna", men bra att hon har sin egen stil och vilja. Det blir nog bra alltihop:-)

   Radera