tisdag 5 december 2017

Nu är det bara att köra igång

... med julbaket:-), var riktigt roligt att baka en kväll så där helt spontant och de här som blev lite sneda i formen blev väldigt fluffiga, maken sa det också, så fluffiga, haha, ja säkert för de flöt ut lite, är en minimodell av pepparkaksmuffins med lingon, perfekta till en kopp kaffe eller te, sen får jag se när inspirationen kommer igen vad det blir. Men inget slår hembakat!
Flickan som står där bakom och spelar med plats för ett värmeljus är en favorit, vi steg iland på Åland, hyrde sommarhus där ibland och nu tittade jag efter korgar som jag brukade måla och såg den här också, de hade julsaker i affären året om och jag köpte flickan direkt, Helsinki står det under den och det är snart 34 år sedan.
Underläggen är från Debenhams i UK och kopparna tog jag hem från stugan på landet:-), har mycket där ändå och ibland undrar jag varför jag tagit dit så mycket fint men hade väl så det räckte här hemma också antagligen och i början var det väldigt roligt att fixa med allt där, nu händer det att ett och annat får flytta hem igen:-)

4 kommentarer:

 1. HYGGE EN MASSE!!! Älskar allt. Din godisskål på första bilden är UNDERBAR!! Varifrån kommer den? Jag är så avis PÅ alla som kan baka. Jag kan verkligen inte. OCH jag blir så avis i juletid. Vill också ha lussekatter och annat julbak. Men jag KAN inte. Snälla vänner brukar baka åt mig här. Men jag har aldrig mage att fråga dem rätt ut, utan hoppas att ngn snäll vän ska ge mig en påse. Vet inte varför jag inte törs fråga nära vänner, jag bara KAN inte. Skulle kunna betala för det också, men det är också pin att fråga om det. SÅ njut av allt ditt kaffebröd. SÅ gott, Monica. Ha en fin baktisdag!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, hygge:-), inte bara lagom:-), för nu ska det va´ lite extra allt! Ja jag gillar den skålen med, inköpt hos Ica-handlaren på landet, såg den direkt, haha, och de har allt möjligt där som inte andra Ica-handlare har, en toppenaffär med jättegoda matvaror också och bröd från lokala bagare även knäckebröd. Och fiskbil som kommer och annat närodlat. Och så små godisskålar:-), maken sa: men såna har vi väl, nej nej ingen som den här sa jag:-).

   Lussekatter tycker jag också är svåra att få bra, vill ju ha dem så där fluffiga och med mycket saffranssmak, de varierar också väldigt de köpta, lite fusk här och där när det gäller saffranskryddan antar jag. Ska försöka mig på det, finns så mycket konstiga recept numera men ska leta fram mammas, hon var specialist på bakning.

   Du får testa lite småkakor, finns många recept där kakorna blir väldigt goda, de med få ingredienser blir bäst tycker jag och snabba och lätta att göra, något helt annat än de köpta.

   Ja fråga dina vänner eller så kan ni ha en bakdag tillsammans kanske? Sånt kan vara kul om ni inte bor för långt ifrån varandra.

   Ja tack Annika, vi njuter av en fika då och då:-), ha det så fint du också!

   Radera
 2. Söta koppar och jag visste inte att flickan var från Åland :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, tack och du var med i den affären, liten ljuvlig ett och halvt-åring som gick och tittade på alla saker, du var perfekt att ha med även i porslinsaffärer:-)

   Radera