tisdag 12 december 2017

Mer av Ernst

Så roligt att se julprogrammen som går nu i tre avsnitt, åh vilket drömhus han är i, så fint det blev det lilla huset och de andra i trädgården och med sjöutsikt, helt ljuvlig miljö och själv verkar han trivas ypperligt. Inte tittat på renoveringsprogram på åratal eller matprogram heller, trött på dem, men de här med Ernst är bra tycker jag och från det första tänker jag göra en hel del av hans recept, inte tillkrånglade alls, han jobbar snyggt och pratar lagom fort och säger ett och annat som säkert blir berömt:-), som: Så mycket änglar i luften över huvudet denna tid så  man får mittbena, ungefär så, haha. Han gjorde änglar av träbitar, de blev riktigt fina och allt annat blev fint också, stjärnan och blomgrupper och maten ser god och vacker ut. Alltifrån blyga oliver till Ernsts vilda korv. Var riktigt mysigt att se allt. Och roligt! För han liknar ingen annan.

Här länkar jag till en så bra sida med recepten: https://www.koket.se/tv-program/jul-med-ernst

Vi åt lite gott vi också, fick inspiration:-):
Det har funnits några varianter förut på julknäcke men det här är nytt för i år och godast enligt mig, blev gott med färskost på också, bakat med vind- och vattenkraft står det på paketet:-), kanske det som gör det där lilla extra

4 kommentarer:

 1. Älskar Ernst. Ska ta och se hans program, han sprider ju så mkt känsla också.
  OCH så gillar jag verkligen alla Sveriges knäckebröd. SÅÅÅÅ himla gott alltså. Knäcke (Wasa ffa) finns här också affärerna. Men ni har så otroligt många specialsorter som inte finns här.
  MUMS!!
  Ha en fin dag idag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, ja vi blir riktigt glada av att se honom i denna dystra värld, maken säger lika och småskrattar lite åt allt han hittar på men jag följde recepten noga och de var bra allt han gjorde, visar snyggt och bra och allt är gott! Ett underbart hus är han i också, ska köpa ett sånt, med eller utan Ernst:-).

   Ja fler och fler knäckesorter kommer, roligt att det finns att välja på och så finns små bagerier som gör sina egna varianter som också är roligt att testa. Tack, ha det fint du med, här är timman sen redan.

   Radera
 2. Ernsts vilda korv har ju förstås metoo-potential ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, kan vara varning på det:-), tror mig märka att man klippt om programmen efter alla anmälningar mot programledare, journalister, m fl m fl. Ser att programmen delvis är filmade långt innan denna jul och säkert varit klara men nu nagelfars alla Ernsts citat och beteenden för aldrig har han varit så återhållsam och korrekt.

   Men jag tror att han går fri och är ingen av dessa maktmänniskor som måste trakassera kvinnor och flickor, känner fullt förtroende för Ernst trots den vilda korven:-) och det var avkopplande att se programmet och "Så mycket bättre" också, så långt sträcker sig mitt TV4 numera, inte längre.

   Radera