torsdag 7 december 2017

Julmarknad

Vi for till en i söndags, Hågelby, så fint men inget jullikt i naturen, blött och geggigt ute men fint inne. Julmarknaden var i Klockhuset på vinden och det är så duktiga hantverkare som ställer ut, väldigt mycket vackert att se och så trevligt.
Det här tog jag för att visa att vi är rätt återhållsamma i detta land, väldigt moderata, inte så storvulna:-), jag menar det är en herrgård och det här är den ena av julgranarna, står en på varje sida vid gången. Kan ju inte låta bli att jämföra med Storbritannien och julgranarna där på slott, herresäten och i städerna. Men det ska va´ så, så det så:-), nu är det kommunen som äger det hela.
Men här var en gran till, jag blev riktigt glad för den syntes:-)
Upp till vinden
Ja innan fanns en gran till
Fina gamla bonader i trappan och det var så trevligt här med mycket vackert att beskåda
Hemma sedan fick stolarna tomteluvor, ja de är också från England, tror inte jag sett sådana här:-)
Och så vackert när amaryllisen slår ut, tycker så om den blomman
Ett fat i cement, är ett vinbärsblad som var så stort, ja inte som ett rabarberblad men inte långt ifrån, ska få vara på balkongen

Köpte ett fint julljus också och en liten tomte som ligger i ett valnötsskal

Mandelknäcken var absolut i min egen klass:-), helt perfekt

En liten handmålad vas blir söt sen på landet kanske

Och en miniljusstake för julgransljus

Ja den blev fin här ovanpå fläkthyllan

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Anna, tack:-) och det var mysigt både där och hemma sen:-)

   Radera
 2. Fint Monica. Vilken trevlig julmarknad.
  Nej, nog pyntar man annorlunda i Sverige mor hur man kör i US och UK. Helt klart.
  Men det passar Sverige, på ngt sätt. Men LIITE fler vita julgransljus kan de väl ha i granar iaf, hihi!! Flera slingor för att liksom ge det mer ljus sas. De behöver ju inte vräka på som de gör här, men lite mer :-)
  Hemma hos dig är det som alltid mkt trevligt och hyggigt. Vilka fina saker du köpte, älskar ljusstaken och blockljuset.
  Ha en fin 7 december nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, väldigt trevligt där och mycket fint, fotade inte inne för utställarna var många och stod tätt, de ville nog inte hamna på bloggar:-)
   Tycker nog att mer ljus som du säger kunde man ha så det lyser mer men vita förstås:-), ja kul att se vilka skillnader det är.
   Tack Annika, ja så fint det ljuset och kul med lilla ljusstaken, den är så söt. Fick plats;-), det fanns massor med fint handgjort, en kvinna gjorde små kvinnor och män i strå, hade flätat små kängor i det och ränslar och fina kläder, kostade flera hundra kronor men det kan jag förstå. Vilket jobb! Mycket sånt fanns och mycket handstickat i fin ull och så smide av en fortfarande aktiv smed och handgjorda smycken som var så fina förutom tomtar i mängd. Och hemgjort godis:-) och honung med smak alla möjliga blommor och träd i trakten.
   Tack! Ha det fint du med!

   Radera