måndag 25 december 2017

Juldag med mycket musik

Vi började med julottan från Täby kyrka, så vacker! Vacker musik, duktig kör, vacker sång i övrigt och en bra både präst och diakon som var hörvärda och så kände jag igen Erika, hon spelade orgel till allt och särskilt kommer jag ihåg "O Helga Natt" med en duktig sångare.

Sen lyssnade jag på Nobelkonserten som jag inte hört förut och den var fantastisk med en fantastisk dirigent, Gustavo Dudamel, och vilken bra intervju med honom, intressantare än pristagarnas tycker jag, väldigt begåvad och sympatisk man och vilken ledare!

Både norsk och dansk julkonsert blev det också och lite Moraeus däremellan. Ett avbrott från musiken blev det med Barnmorskan i East End som nu var i Sydafrika, en inblick, ja många hur det är att arbeta på det sättet med både kropp och själ, ja satsa så mycket och göra något för andra.

The Queen´s jultal och Konungens hörde jag, de var bra båda två, drottningen brukar ju alltid vara bra och vår kung imponerade i år, var viktigt och vettigt allt han sa.
 Gillar ljus som brinner utan fladder, brinner så där fridfullt och lugnt med en stor låga men aldrig kommer jag ihåg vilken sort jag köpte
 Vi fikade och åt också ibland:-) och glad att jag på julafton köpte en bukett tulpaner, det är bara så fräscht och fint
 En sort till, väldigt god var denna, bäst enligt mig, lagrad på calvadosfat, passar till allt
 Maken förvånar, riktig konstfull servering inträffar då och då:-)
 Tomten kom också och vi väntade med att öppna till idag juldagen, blivit lite internationella;-)
 Lyssnat på mycket julmusik vi har, denna från Chatsworth, är inspelad i kyrkan där i Edensor, som fått några besök, jag har skrivit om den fina byn runt det fantastiska slottet i några inlägg, HÄR och HÄR
Ett talgoxepar och en pytteliten blåmes kommer och hälsar på ibland, idag har det varit lätt regn hela dagen och de har suttit här under tak då och då och kikat lite bland mina växter och hittar en och annan nöt också:-)

4 kommentarer:

 1. Jag köpte också tulpaner. Saknar lite TV och wifi såhär på julen. Åkt en sväng till McDonalds :)

  SvaraRadera
 2. Anna, ja de piggar upp lite, är så fina! Förstår du saknar TV för ibland vill man kunna titta, går ju en hel del bra och intressant, varit mycket fin julmusik. Sen massor med filmer som både du och vi sett, jag ser aldrig om, kommer ihåg så bra och är lite tröttsamt att se samma tycker jag. Imorgon ska jag se om vikingar igen, verkar var nån ny forskning och jag vill se mer om mitt ursprung där i Uppland:-)

  McDonalds skulle din far gilla, har frågat flera gånger redan om vi inte ska stanna när vi julhandlat:-)

  SvaraRadera
 3. Vad härligt det låter, lugnt och skönt och mycket musik!
  Önskar dej en fin kväll!

  SvaraRadera
 4. Lena, ja skönt att bara ta det lugnt ibland och det var så mycket bra musikprogram, roligt! Tack detsamma, hoppas att du har fina juldagar och mellandagar, hörde ni har snö!

  SvaraRadera