torsdag 21 december 2017

Julblommor

Brukar plantera grupper och ha en mängd julstjärnor men nu så såg jag dessa när jag skulle köpa hyacinter:
Köpte ett par i röd kruka först och tyckte det blev så fint, piffade till lite med det jag redan hade hemma och de doftar så där lagom, känns fint när vi kliver upp och är lättplacerade som här på frukostbordet:
Och på matbordet, nästa dag köpte jag ett par till när jag såg att det fanns vita krukor också:
Och gjorde det väldigt  enkelt för mig med egenplantering, en liten cypress satte jag med det jag hade hemma, skott från ampellilja m m. Och ljus och färg behövs verkligen fast idag var dagen förstås hela en minut längre än igår:-). Hör att i England är det soliga dagar då och då eller delar av dagen men här är de helt grå.

4 kommentarer:

 1. Men VAD fint!! Just julgrupper är så fina. VAD duktig du ÄR!!! Hyacinter, ljuvligt. Om jag ska ha dem till jul måste jag driva upp dem, de säljs inte affärerna. Här är hyacinter en sann påskblomma. Älskar hyacinter och jag tycker absolut de hör julen till. Även här strålande sol på vintersolståndet. OCH lite frost. Fin prommis för mig idag. Love your house, but you already know that!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, så fint det är med blommor! Och särskilt nu! Tack, var enkelt att vara lite duktig här, var så lätt med dessa, så glad när jag såg dem. Så synd att det inte finns att köpa för dig och att driva upp är ju lite krångligare, vet, det är ju en vårblomma egentligen, är vi som är galna i dem vid jultid, men så glad att de finns.
   Så härligt det låter med sol! Varit ett gräsligt väder här i december, inte så mycket regn eller så men i stort sett svart om dagarna. Fast en aning sol idag.
   Tack Annika, ja som en motvikt till allt grått, måste ha lite extra mys då, men hoppas på bättre väder snart och alltid bättre ändå att gå ut en sväng än att se det inifrån, ser värre ut då.

   Radera
 2. Vi har haft fint väder på sistone, ovanligt denna årstid. Glad för det! Blev fint med blommorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, ja ni verkar ha soligt och vackert, så skönt! Ja snart dyker vårblommorna upp hos dig, vintern har väl redan varit:-), oj jag ser allt det vackra framför mig. Tack Anna, blev glad att det fanns att göra fint så lätt.

   Radera