fredag 15 december 2017

Går han att klona?

Haha, denna jul vill jag ha en Ernst, inte tänkt så någonsin, tittat på programmen ibland förut, men nu vill jag ha en Ernst-jul, alltihop, huset han är i, all mat, alla gotter, hans vildsvinsbullar, haha, ja de blev toppengoda såg man genom rutan, hunden kan också klonas, verkar gullig, och så fint han dekorerar, både ute och inne, har god smak, fina idéer och är väldigt duktig vid grytorna och kastrullerna. Jobbar snyggt. Hans saker som säljs i affärerna är också smakfulla.

Uppdatering: har lyssnat på  REVÄRVET: 11-ernst-kirchsteiger, intressant och han är seriös, vettig och inte särskilt skämtsam, mest allvarlig och tror att han är klok också som att tacka nej till Skavlan:-), det hade säkert blivit om barfota m m, spårar ur ibland tycker jag och det programmet är väldigt ojämnt i tittar/lyssnarvärde anser jag, fast ibland helt strålande, så han tänker sig för den gode Ernst.

Kan inte låta bli att jämföra med den där mästerkocken som är domare i tävlingar, har restauranger och jag har också sett hans Janssons-recept och det ser gott ut där i motsats till den vi köpte med hans signatur. Vedervärdig! Och varför gör man allt för pengar och säljer sig så? Helt obegripligt för mig och nu hittade jag recensioner om de fyra djupfrysta rätter som finns, kunde inte skriva det bättre själv, var första och sista köp, spontanköp för jag köper aldrig färdigrätter, maken gör men de är riktigt hyfsade i både smak och utseende av sådana som finns av andra märken. Tvi för denna som hade en snygg kartongbild på maträtten och mästerkocken själv men i verkligheten såg rätten ut som om man hämtat en skopa snösörja här utanför, rent äcklig, och inte smakade den ansjovis och förstår det nu, den innehåller 1.8 % av sådan i den övriga sörjan, så dålig stil, hoppas inte skolbarn eller gamla får sån sörja, ja de får ju ofta det sämsta:
/kronikorer/jenspeterson/, har testat också, och för mig är det en gåta att dessa rätter fortsätter att säljas. Och nej, vi åt den inte, inte ens potatisen och löken gick att äta, hur svårt kan det va´? Att laga till något med de ingredienserna ...

Ute snöar det ibland, sen slaskar det, sen regnar det, sen lite snöblandat, varierar med graderna som är minus ibland och plus ibland och ute står en liten gran på balkongen som en talgoxe tittar på när hen norpat en nöt, fast talgoxen ville inte bli fotad denna gång.

Trevlig tredje advent önskas, oj vad fort det går!

4 kommentarer:

 1. Vill också ha Ernst. Tänk att få jula och pynta ihop med Ernst. ÅÅÅÅ!
  OCH att ha honom i köket.
  A girl can dream. jag är gift med världens finaste och snällaste man, men ngn Ernst är han inte då det kommer till händighet, mat och fix. Det är jag som får stå vid rodret där.
  Fascineras också över Ernst snällhet och godhet. Det syns på hand ögon att han verkligen ÄR snäll. Monica, kan tipsa dig om att lyssna på honom då han intervjuas av Kristoffer Trumf i Värvet (podd), åååå vad schysst och fin han låter i den långa intervjun.

  Aha, jasså det var M-stöms Janssons ... Konstigt, trodde nog den skulle vara god också. Men där ser man ...

  Jag vet, tiden går för fort nu. Gillar det INTE.

  Önskar dig en BRA helg!!!

  SvaraRadera
 2. Annika, ja då måste han klona sig, haha. Ja man blir ju glad av honom, inte ofta man blir det av någon på TV. Han gör så mycket fint och får hoppas det inte kommer fram nåt elände om honom också men tror faktiskt inte det.

  Nej, maken här är duktig på att tvätta och dammsuga, handla efter nota, hämtar upp vid stationen i mörker, ja alltid om jag ber om det, ja annars frågar han, en gång på jobbet frågade en kollegas karl henne: Är hon väldigt snygg, för han hämtade aldrig sin fru, ens mitt i natten, vilka idioter till karlar tänkte jag och ändå behåller de dem.

  Jaja, men någon Ernst är han inte, jag som fixar allt annat här hemma, först nu han lärt sig brygga kaffe så att det räcker till två och en påtår och dukar fram lite till det, ja ungefär så men man kan inte få allt:-)

  Ja Kristoffer brukar jag lyssna på men inte hört Ernst där, tack för tips.

  Ja fy vilken Janssons, han ska ha vett att skämmas, helt obegripligt att låna sig till vad som helst av girighet för han lurar ju fler, man vet ju inte förrän man testat och konstigt det samarbetet med den firman, deras övriga djupfrysta rätter är snygga och ätliga, bara hans som är oätliga.

  Tack Annika, detsamma!

  SvaraRadera
 3. Jag tror inte Ernst heller är Ernst hemma ;) men kanske ska lyssna på den där Värvetintervjun först.

  SvaraRadera
 4. Anna, så är det säkert:-), kanske bäst att ha honom kvar i TVn och inte klona, haha, men glad blir man av programmen och de är lite annorlunda dessa, kan inte direkt sätt fingret på det, ja jag tycker att de är bättre än förr. Ska lyssna på Värvet, de är ofta väldigt bra de intervjuerna.

  SvaraRadera