torsdag 23 november 2017

Tillbaka mot storstan

Vi stannade vid Ulva kvarn som inte hade så mycket öppet men Glashyttan kunde vi besöka med de duktiga glasmästarna, här köpte maken julklapp till mig efter lite förslag;-)
 Det är så fint här och mycket aktiviteter sommartid och snart börjar julmarknader, då blir det mer folk, nu var vi nästan ensamma.
Sen for vi vidare in till Uppsala och besökte Domkyrkan, Nordens största, och den är så vacker och ännu vackrare efter renovering, länge sedan jag var in där och innan åkte vi förbi Katedralskolan där jag tog studenten och den skolan har funnits sedan 1200-talet så verkligen historisk mark. Tyckte det kändes så trevligt och lugnt här runt slottet, kyrkan, universitetet så jag nästan längtade tillbaka, ja efter lite mer lugn och en mindre stad, det känns bara, ett helt annat tempo och nu mindes jag det. Kan sakna ODs fina konserter och Fyrisån, allt strosande i stan i fina kvarter, den akademiska atmosfären, men kanske mycket är annorlunda nu här också. Åkte förbi där jag bott och där min bror bott, såg hans lägenhet och många hus i innerstan har bevarats väldigt fint, renoverats vackert och även om det byggs väldigt mycket i Uppsala också som i Stockholm tycker jag att det mesta är snyggt. Det nya passar in med det gamla.
Här ligger Gustav Vasa med tre fruar, ja han hade en i taget och en överlevde honom i massor av år:-)

Sen for vi hemåt, ja först åt vi som tur var för bilresan mellan Uppsala och Stockholm, 6.3 mil tog 3 1/2 timme fast inget särskilt hänt, bara så otroligt mycket trafik så den rullade bara sakta i alla mil, sällskapet vårt tyckte det var värre än i London, ja för det finns möjligheter där att ta sig förbi och annan väg. Trafiken här är inte rolig det säger jag, har ändrat sig så mycket bara på ett år. Tror inte det blir bättre heller med förbifarter och sådant, det fungerar inte i Stockholm med alla öar och vatten. I Uppsala flyter det på helt suveränt med förbifarten där som sen går tror jag ända till Gävle. Snygg är den också och även som nu när vi tog vägen genom stan eftersom vi varit mitt i City så tänkte vi inte ens på när vi åkte ut igen och kom till E4an. Gick som smort dit, sen var det stopp. Folk är sansade och lugna ändå som tur är men tänkte på så mycket tid det tar för alla detta, tid de kunnat vara på jobbet och fått betalt, tid de kunnat vara med sina barn, inte konstigt att folk blir stressade.

4 kommentarer:

 1. Engagerad fotograf ;) vi hann mycket den dagen trots trafiken.

  SvaraRadera
 2. Anna, ja proffsfotografen in action:-), ja vilket bra team vi var och allt var roligt och fungerade så fint, bilresan var ju lång i tid men glad att den fungerade utan missöden och er till Arlanda sedan, och nu har jag fått dina julpaket också så en eloge till både Royal eller vad det heter och PostNord, de sköter sig perfekt:-).

  SvaraRadera
 3. Där fick man se ryggen på Anna :-)

  Ja, det var trafik, må jag säga. PUST!! USCH. Bor ju själv i en stad där trafiken är vidrig. Men det är nog som du säger, Sthlm gör det svårt med smitvägar in pga öar, vatten, broar etc.

  SvaraRadera
 4. Annika, ja en flitig och engagerad fotograf, så fint vi hade och gjorde så mycket trevligt.
  Ja jag undrar hur det ska bli här med trafiken i Stockholm, fast sen såg jag, tror det var från LA runt Thanksgiving, var helt sanslöst, de visade här så vi inte skulle klaga, haha.
  Men det är rörigt alla tider numera genom Stockholm, från norr till söder och tvärtom. Känns som en dröm att åka förbifart Uppsala, man bara andas ut och ser på naturen, är ju lite kuperat bara och massor med ängar och åkrar som svischar förbi.

  Men du är van vid er trafik, så tuff och så uppmärksam du måste vara hela tiden och så att ni har mörkt också utan väg/gatubelysning, ja det låter ju otroligt tufft att köra i.
  Kör försiktigt! Och ha det bra Annika!

  SvaraRadera