fredag 17 november 2017

Tar allt från början:-)

Den 3 november var det fullmåne och ett så vackert ljus när jag tittade ut, på kvällen sedan kom Anna och en engelsk vän med en flight från Manchester. Och jag tänkte på dem och resan förstås, fick meddelande om att allt gått bra och nu skulle de bara gå till Arlanda Express som Anna hade biljetter till, betalda och klara.
Som i ett slag kom en skylt upp, allt var avstängt, nu var det mitt i natten nästan och vi hade kommit överens om att vi inte skulle hämta utan Anna tyckte det verkade smidigt att ta tåget in till City dit de skulle. Men varken Express eller pendel gick och "olycka" var en sanning med modifikation, något skumt hade hänt och vi fick egentligen inte reda på vad det var och bäst så kanske, allt behöver inte skrivas om i press utan polis vill hålla saker hemliga för säkerhetens skull.
Det löste sig bra ändå med flygbuss som de med nöd och näppe kom med. Sedan följde lyxhotell med brunch i fem dagar mitt i City, med fin service och mycket trevligt på alla sätt, vi träffades även då och Anna kunde träffa en studievän som kom med sin familj till Stockholm. På det följde hotell Monica även där med fin service och några dagar i Cottage Monica som har bra personal också även om det är något kylslaget att anlända dit denna tid på året:-).

Toppenfina dagar hade vi i dagarna tio, Stockholm visade sig från sin allra bästa sida med både väder och människor, så trevliga överallt och det var alla var vi än kom. Ett fint novemberminne verkligen!
Det var otroligt fint i Stockholm denna vecka, de två sista fotona har Anna tagit den 6 november och nästan osannolikt vackert denna tid, "de hade tur med vädret" stämmer väldigt bra. Och så önskar jag er en trevlig helg så kommer mera sedan:-)

6 kommentarer:

 1. Ja, det är tur man hittar och tar sej fram och engelskt artig var jag inte heller för då hade vi inte ens kommit med den andra bussen. Norrmän var värst på att trängas ;)

  SvaraRadera
 2. Anna, ibland måste man vara som andra svenskar;-) och norrmäns beteende känner jag igen, ja mest från svenska fjällen då och deras fjäll, är lite stora av sig, de har ju varit så rika, kanske beror på det;-)

  SvaraRadera
 3. Hotell Monica och Cottage Monica slog säkert alla gånger lyxhotellet. SÅ mysigt ni hade det. Men härligt att bo mitt i stan och att bo på hotell är ju härligt också.
  TUR med vädret, och härligt att folk var trevliga. Tycker faktiskt att folk i Sthlm blir trevligare o trevligare. Min moster som har svårt att gå vittnar om detta HELA tiden, det är alltid ngn som reser sig för henne, erbjuder plats, hjälper henne av bussen, bär kassar etc. FINT!!
  Hoppas du berättar mer om vistelsen. Önskar dig en jättefin i helg i fina Hotell Monica!!

  SvaraRadera
 4. Annika, ja det var fina hotell alla tre, haha. Men faktiskt bra planerat med hotell i City först så det var nära till allt, man hinner så mycket mer och kan välja ut det bästa av allt. Anna berättar säkert mer på sin blogg, de var verkligen precis i varenda stadsdel, många museer, roliga fik och bra restauranger och hann med hela Skansen också:-). Och sant, folk är sååå trevliga och på hotellen också:-), ja kommer mera. Tack Annika, ha det jättefint du också!

  SvaraRadera
 5. Oj, vilket parlaver, men skönt att ni fick det bra tillsammans till slut!

  SvaraRadera
 6. Lena, ja det händer mycket här tycker jag, ja överallt och idag är en hel del avstängt igen, är som det är och vi hade tur med alla fina dagar och så roligt att vara tillsammans, ha det fint i helgen Lena!

  SvaraRadera