tisdag 14 november 2017

Oj så intressant!

Och det säger jag inte bara för att jag själv är född här:-), men så bra de här programmen är och detta avsnitt, åh vad jag minns: /det-sitter-i-vaggarna-sasong-3-avsnitt-3. Så intressant! Och så roligt att se Gunnar, vi hade en högstadieåterträff på Gästgivargården som var så rolig och så många var med. Ja vi har haft två:-).
Gunnars förfäder var såna där äkta stockholmare:-), hans morfar uppfinnare och ingenjör "fick" det här säteriet på köpet när han gjorde en fastighetsaffär i Stockholms innerstad på 1920-talet och Gunnars mamma kom hit som 3-månaders baby och idag är hon 95 år och bor fortfarande kvar. Så roligt att se detta och så bra programledare, Christopher och Erika, tar reda på så mycket, nu ska jag leta fram något foto tänkte jag, pappa vara fotograf och jag vet att han dokumenterade säteriet så hans foton finns där.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Harbonäs, länk att läsa mer och så ett foto, pappa hade svartvita och dem har jag långt inne i skåpen så det får bli ett från wiki:
Sen blir det bloggande om underbart besök från England i 10 dagar men ikväll blev jag uppfylld av detta program:-)

6 kommentarer:

 1. Synd att jag inte kunde titta! Låter spännande :)

  SvaraRadera
 2. Anna, ja så otroligt spännande! Far din spelat in och har det också på någon liten platta:-), vi diskuterade just om rättigheter och skyldigheter, hemma för privatbruk är tillåtet att spela in men inte i undervisningssyfte t ex. En lärare visade ett inspelat aktuellt program för sin klass och dottern till producenten gick i klassen och berättade för pappa producenten så den läraren blev åtalad.
  Mycket regler finns och far din har koll på allt som tur är:-), som en bok ungefär eller lexikon:-), kan vara bra ibland:-)
  Dessa program ligger kvar hos TV i ett halvår, så synd att de inte går att titta utomlands. Finns väl något att köpa till? Men inte aktuellt för dig nu förstår jag.

  SvaraRadera
 3. Ska försöka se det på SVT, Monica. Ja, Anna, köp till en VPN så kan du se allt. anonine.com tex. Klockrent bra.
  Ser fram emot at läsa om vad ni hade för er när Anna var där. Trodde ju att det var du som åkt till Anna, men så var det tvärtom. MYSIGT!!

  SvaraRadera
 4. Annika, ja se det om du kan! Väldigt intressant var detta fast jag är lite partisk kanske:-), ska se de andra också nu när de kommer, väldigt duktiga programledare.
  Ja såååå roligt att Anna var här i hela 10 dagar och Stockholm med omnejd visade sig från sin bästa sida, trots att det är november var det fint och mysigt överallt och alla var trevliga och artiga, hann med så mycket roligt. Och stockholmare är såå trevliga;-)

  SvaraRadera
 5. Jomen de är det!!! TREVLIGA!! Alltså på riktigt, har alltid tyckt det. SÅÅÅÅ himla KUL att Anna var hemma och att november levererade. Nu får du bomba på med inlägg på vad ni gjorde. Du är så bra på det! Trodde du hade skrivit ett idag, men se det hade du inte ;-)))))

  SvaraRadera
 6. Annika, visst är de:-). Ja det var så kul att ha Anna här hemma! Och det kommer mera, har ju så mycket att stå i bara, haha och Anna gör nog en hel del inlägg sedan, hon fotade mer, jag fotade inte så mycket men det finns underlag till inlägg:-) och tack Annika!

  SvaraRadera