tisdag 21 november 2017

Nästa dag på hotell Monica:-)

Efter en lyxfrukost, dusch och hårtvätt, titt i album från förr, 14 stycken stora böcker gjorde jag från Annas barndom fram till studenten, väldigt kul att ha dem, det blir annat än datorn, har skrivit många små berättelser också och även Anna gjorde sina avtryck med teckningar och berättelser i dem från början nästan, väldigt fint att titta i dem och det var länge sedan nu så bra att bara känna ro och sitta tillsammans och titta.
Vi for mot den andra metropolen nu, den får alltid ett besök och Anna med vän gick också och tittade på Björn Borgs hem där han övade sina slag, porten bevarades av en privatperson när huset renoverades och fick en ny och den porten finns kvar i Södertälje att beskåda. Han bodde på vägen upp mot det fina Torekällberget.
Här brann det kulturmärkta värdshuset ned tyvärr förra året, det ska glädjande nog byggas upp av en ny familj, den förre ägaren är 79 år och äger också marken där det stod, det är överlåtet nu till den nye, finns ju en massa regler förstås att bygga efter men det blir säkert bra, är en sån fin plats med en vacker utsikt.
Vi träffades sedan på stan och åt en god buffé och avslutade dagen på Espresso House och säga vad man vill, de finns nu överallt och många och andra måste kanske stänga sina caféer som i Stockholm men det är en fin kedja och har så snyggt överallt med gott fika och lite lättare mat om man så vill. Här drack vi julkaffe. Fick en massa gjort också, som Farsdagspresent, en dag som nalkades och julklappar. En fin dag med fint väder igen.

4 kommentarer:

 1. Jättemysig dag :) och Tratten tycker jag slår alla caféer i Gamla Stan. Kostar bara hälften också ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, en väldigt fin dag och Tratten ja, ni hann ju med den också, den är bäst, instämmer helt och så den fina trädgården, vi satt ju där ute i mitten av oktober i solen Söderbönan och jag. Så fint!

   Radera
 2. Åsså nostalgitripp en masse. Alltid mysigt ju!!
  Var vännen med då också? Eller var det bara ni?
  Vilka skatter du har gjort i form av album och skrivande. Underbart.
  SÅ härligt att dessutom vädret var topp!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, vi var alla och så trevligt och vilken tur med vädret i november. Ja så roligt med alla album och jag sa nu att hade jag haft fler barn måste jag ju gjort lika till alla:-).

   Radera