torsdag 30 november 2017

Håller mig uppdaterad

Varje år har jag en "manuell" almanacka och vid denna tid brukar jag fylla i den med viktiga saker och dagar som jag ska komma ihåg, pysselverkstad helt enkelt och använder små klistermärken och annat och detta brukar jag göra hos Anna vid denna tid, men nu blev det här. Anna hade en med sig och jag har gjort den som jag vill ha den nu. Liksom en nystart att börja med en ny bok. Skriver dagbok i den sedan kanske, ja minst 40 år och det är både roligt och sorgligt att läsa, ja som livet. Skrev tidigare också som tonåring men mer sporadiskt så det blir många år tillsammans. Och bra på annat sätt med viktiga saker, nu uppmanas folk igen att ha något vid sidan av dator och mobiler, man kan stå där helt handfallen om något slocknar.
Och en annan sak som är bra är att skriva för hand ibland, skriver pyttelitet här och måste anstränga mig lite. Är bra, man märker skillnad mot förr när man skrev allt för hand.
 Det är bra också med en engelsk, så jag kan följa dagar och helger där som skiljer mot här och så kompletterar jag med vårt svenska, många speciella dagar infaller samtidigt men man kan fira olika saker eller helt enkelt heta olika och så har ett stort världsland förstås en mängd dagar att minnas och hedra människor som arbetat för landet på ett annat sätt än vi har som inte drabbats på samma sätt som nästan alla övriga länder.
Lite mysfika kan passa också i pysslandet:-)

2 kommentarer:

  1. SÅ du skriver också dagbok, Monica! JAG med!! Varje kväll. Men jag vill alltid ha min från Sverige, så den kommer från min syster enderadagen. En dag per sida. Min handstil har blivit så försämrad med åren (ja sen jag började använda datorn så pass mkt som jag gör idag), mer svårläslig. Ibland har jag tom problem att tyda den, så jag får kämpa ibland då jag läser om gamla dagböcker, haha. Vad gulligt du gör i din dagbok, gillar. Jag brukar göra min egen väggkalender via Shutterfly, med egna bilder etc. Där lägger jag in både svenska och amerikanska helgdagar. Mysfika funkar ALLTID!!

    SvaraRadera
  2. Annika, så kul att du också skriver! Ja det är så bra, har ofta haft nytta av det i flera sammanhang, att saker står på pränt:-), man tror att man minns rätt men det gör man ju inte med dag och sådant som kan vara viktigt.
    Tycker med att det ibland varit riktigt ansträngande att skriva för hand men känns bättre igen, gör det lite oftare, tror det är väldigt viktigt så att de hjärncellerna trimmas också:-)
    Tycker ännu det är bra med den engelska så vi lättare fattar vad vi pratar om när det gäller helger och dagar men såg så bra svenska nu i bokhandeln men det får bli en till väggen därifrån. I många år har Anna gjort en liten bordsalmanacka och väggalmanacka med egna foton som du men förvarnade att i år finns ingen i julpaketen. Och glad att Anna hade med sig denna som nu ligger beredd:-)

    SvaraRadera