måndag 20 november 2017

Besök på Lida m m

Vi gjorde en utflykt dit, alltid roligt och fint att komma ut i naturen, Lidatorp fanns redan på 1600-talet och där är det nu ett fint naturmuseum. Ralph Erskine ritade Lida huvudbyggnad 1942-43 och hit till Lida gick på 40- och 50-talen "snötåg" från Stockholms City. Och mycket annat spännande har hänt genom åren här. Storstjärnor som Johnny Cash, David Bowie och många fler har varit här.

Ralph Erskine, om man vill läsa mer, gjorde ju oerhört mycket, född i London 1914.

Lida friluftsgård, om man vill läsa mer om den.

Vi promenerade lite i skogen, såg ut över sjön Getaren, gick nedför slalombacken där vi åkt en del förr och även pulka utför backarna och skridskor på sjön. Numera finns en höghöjdsbana här byggd av två fransmän som tyckte att vackrare plats kan man inte skåda och med lämpliga jättehöga tallar och annan skog och höjder men vi såg faktiskt inte den, jag trodde förstås att det skulle finnas skyltar åtminstone men icke. Vi gick in istället och tog en god och mumsig fika vid Fjällfinas bord:
 For vidare till Sveriges finaste godisaffär, en del av lagret skulle vidare till UK:-), så helfräscht och de med papper på ligger så här och allt annat är övertäckt, ägarna är supernoga med hygien och den slev man hållit i tar de genast hand om för att diska. Tycker faktiskt det är bra med en godisaffär som inte är blandad med allt annat. Väldigt trevliga är de också och det finns otroligt mycket av fin kvalité som man sällan ser.
 Sen köpte vi med oss pizzor från Robbans, också det Sveriges bästa, jag frågade om vi skulle ta salladen själva som vi ville ha till men de fixar vi och gör i ordning till var och en sa de. Och så otroligt goda pizzor de har! Vi hann en sväng i vanliga affärer också och jag hittade en så fin blombukett till fyndpris, det var den sista och den står här lika fin efter en vecka.
Sen hade vi hemmamys med småprat, tedrickning, Anna läste ut ett par böcker som jag tänkt skicka med men nu kan jag läsa dem också. Så fint att ha Anna hemma, vad roligt det var!

4 kommentarer:

 1. Jag hade aldrig hunnit läsa boken annars tror jag :) den var bra! Har liiite godis kvar i hinken.

  SvaraRadera
 2. Anna, ja så skönt för dig att ha ledigt och kunna koppla av lite, tiden gick för fort bara, hoppas på en månad nästa gång:-). Vi ska ta en sväng dit och köpa för julen sen. Du har god choklad hos dig ändå och nötter och lite annat finns vet jag som är ätbart:-)

  SvaraRadera
 3. Mysigt för ER alla med lite familjetid i föräldrahemmet. SÅ GULD!! Blott sverige svenskt godis har. Blott Sverige svenska pizzor har (världens godaste). OCH sen att få mysa i Casa Monica!! SOFT!!!!

  SvaraRadera
 4. Annika, så sant så sant och du vet ju:-), och mysigt hade vi och vet att du har det väldigt mysigt också. Ska titta in hos dig nu.

  SvaraRadera