söndag 29 oktober 2017

Normaltid, Ikea och landet

Nej normalt tycker jag inte alls att det är, detta tramsande med klockorna, usch vad trött jag är på det men det passade ju bra att vara på landet, trädgårdsmöblerna tillbaka in heter det ju så vi ska fatta åt vilket håll klockorna ska vridas:-).

Vi hade några minst sagt kyliga dagar och på söndagen frös vattnet i utekranen och det var extremt isiga vindar, nej fy, tänkte att det är ju november med det är ju bara oktober än. Vi räfsade och gjorde fint i trädgården, körde bort en del av makens samlade prylar till återbruket, väldigt hjälpsamma och trevliga där.

De vackra färgerna ligger på marken, gick så snabbt i denna blåst att allt föll från träden och det blev kalt. Och ja, det kändes för tidigt. Åkte till mammas och pappas grav med krans och ljus, blev så fint men tappade all känsel i fingrarna och fick söka skydd för blåsten för att kunna tända ljusen.

Skönt att komma hem till storstan igen:-), mycket trafik fast de stora lastbilarna med stora släp uteblev, men rätt hetsigt ibland i trafiken även om de allra flesta är sansade som tur är, men vad trafiken ökar hela tiden.
Gourmetmat på Ikea i Uppsala:-), ja jag slog till på deras grönsaksbullar med bulgur och kryddig sås och grönsaker, rätt gott faktiskt, maken tog deras panerade fisk och det var okey också. Den lilla kladdkakan var väldigt god! Sen gick jag varvet runt, kollade olika miljöer, är så roligt och en snabbtitt på julsakerna hanns med.
En liten bricka kan det aldrig bli för många utav, sen hade de julDaim, god!
Direkt på landet for vi till affären och handlade sånt vi behövde, som lokalbakat bröd, jättegoda saffransbullar de på fotot, och sen den goda skinkan som inte finns i hela Stockholm. 
Kärleksörten var det som blommade, lite här och där.
Har blivit ett riktigt proffs på häckklippning, bra att jag kör med lite armhävningar för häcksaxen är tung, blev riktigt bra tycker jag. Tycker att det blir så mycket prydligare när den klipps fast det är kanske inte så noga kan jag se hos andra:-), men så länge man orkar så.
Hemskt väder denna söndag, kom så konstiga stormbyar, sen lugnt, sen lika galet igen och hemma på balkongen hade krukor blåst sönder men det var en vacker himmel.

4 kommentarer:

 1. Ser gott ut både ikeas mat och fikat. Stod i kvällstidningarna att vibtern kommer nu :(

  SvaraRadera
 2. Anna, så skönt med ett lite "lagom" Ikea på vägen dit;-), gillar det och väldigt bra affär på landet som har allt. Var mysigt att dricka te och göra varma smörgåsar, sitta inne och bara titta ut på kvällen:-), ja imorgon kommer vintern till Stockholm sägs det men mer i form av blötsnö, sen blir det lite mildare igen redan på onsdag.

  SvaraRadera
 3. Visst är det fjantigt med tidsbytet. SÅ less på det. Normaltid hela året, tack. Vi byter nu till helgen. IKEA har bättre mat hemma i Sverige, men det visste du ju redan, hehe. Men köttbullar har de förstås, och jag brukar alltid äta dem då jag är på IKEA, kan inte låta bli. har inte testat grönsaksbullarna, och inte kycklingbullarna heller. Härligt med landet. OCH ja, winter is coming ;)
  Happy Halloween idag!!

  SvaraRadera
 4. Annika, fjantigt är ordet och jag har inte vant mig än, nu blev det plötsligt kolmörkt kl 16 här. Fram för normaltid och inte detta fjantande hit och dit!
  Ja Ikea har riktigt bra mat här och det går att hitta en lugn vrå att sitta i också, kanske mer här i Uppsala än på världens största:-).
  Grönsaksbullarna är goda tycker jag men inte lika goda om jag köper med dem hem, kanske de här i restaurangen är lite annorlunda.
  Fint på landet och skönt att det var lite grannar runt om också.
  Tack detsamma Annika, idag är det Halloween för dem som fattar att det är den dagen;-) och i morse föll några snöflingor men tror det blir mildare igen nu, vinterdäcken på idag dock!

  SvaraRadera