måndag 25 september 2017

Prinsar och prinsessor och lite mer

Lyssnar på Prince Harry, vilken kille! Han inviger Invictus Games Toronto 2017 och håller ett alldeles fantastiskt tal, han är så mogen, intelligent, så tydlig, så insiktsfull, tänker på att han skulle kunna leda sitt land eller hela riket, han talar verkligen som en ledare med stort engagemang och kunskap, synd att han är prins annars kunde han bli premiärminister. Gillar brodern också, ja kanske man inte ska jämföra med ett kungahus på närmare håll men kan inte låta bli;-). Prinsarna har i alla fall fått det allra bästa från mor och far, om denne prins bakgrund har man ju lite olika teorier dessutom, låt vara hur, han har i vilket fall fått det bästa från mor och far:-). Och Princess Kate är världens finaste prinsessa tycker jag, så begåvad och duktig och engagerad även hon som sin svåger och maken.

Prince Harry sjösatte *detta stora projekt 2014 och det har tävlats i London, Orlando, nu i Toronto och nästa år blir det Sydney. Och det är så många länder som är inbjudna världen över och deltar, fantastiskt.

*Invictus = obesegrad, oövervinnerlig

Själva tänkte vi fira Skogsmulle och klänga lite i lianerna ute på Lida, där en gång för 60 år sedan Gösta Frohm sjösatte det projektet som sen spreds över hela vårt land till alla förskolor främst. Programmet verkade roligt för både gammal och ung.

Nu blev det inget kollikokk🎶☁, det där utlovade soliga vädret väntar vi ännu på, kan ju komma plötsligt, fin kyrka finns här på Lida som är populär att gifta sig i⛪, tält och rastplatser⛺, stugor att hyra🏠, många vandrar här🚶 och så finns sjön Getaren för bad och vattensport av olika slag, på vintern slalom i backarna och fina pulkabackar för barn. Ja det är fint året om och många från stan åker hit, vi har sett en hel del kändisar här. Men som sagt vi blev plötsligt lite lata och tog det lugnt hemma, åt lite och då när det blivit så där eftermiddagsmörkt blev jag enormt sugen på en julmust, inte sett några ännu för då hade de funnits här hemma, började fantisera lite om nya smaker om det blir. Ja jag fick nöja mig med kaffe och pepparkakor, inte så dumt det heller.

I länken finns mer att läsa om Lida, en historisk och vacker plats som utvecklas fortfarande: Lida

PS idag kanske det där utlovade vädret redan är här, detta skrev jag igår.

4 kommentarer:

 1. Ja, han är poppis, prins Harry, och har stor charm tycker jag :)

  SvaraRadera
 2. Anna, han är otroligt duktig och engagerad och så otroligt trevlig och vänlig när han besöker barn inom olika miljöer. Så närvarande i det han gör och levande. Väldigt charmig och rolig dessutom.

  SvaraRadera
 3. Ja, Diana och Charles fick fina söner. Absolut!
  Harry verkar vara supercharmig. Monica, du borde se "The Crown" på Netflix, bland det bästa jag sett om engelska kungahuset. Handlar om Elizabeths liv. ÄLSKAR den!!
  Inte så dumt med kaffe och pepparkakor i ditt mysiga hem heller.
  :-)

  SvaraRadera
 4. Annika, ja de är så fina de sönerna, The Crown verkar så bra, ska väl gå som 6 stycken serier läste jag. Mycket intressant finns om det kungahuset, såg filmen om hennes pappa, så bra, hela hennes uppväxt var ju väldigt intressant och så duktig hon var också, hjälp vad hon skulle göra mycket och hörde hennes tal till folket under brinnande krig, då var hon 13 år.
  De visar mycket i UK så sett en hel del där. Ja de har en hel del att brås på och sin egen mamma förstår man med det engagemang de visar.
  Tack Annika, inte dumt alls:-)

  SvaraRadera