tisdag 19 september 2017

Några dagar på landet

I lugn och ro tänkte vi, röstade i förväg innan i en lokal vi aldrig varit i och hade fullt sjå att hitta, åkte till kyrkan först för det stod att man röstade där men det gällde någon dag bara och inte nu, jaja, det löste sig, inte såg de det minsta glada ut när de fick våra röster heller, knappt de hälsade och tack eller nåt sånt kan man ju säga, surare folk än här får man leta efter och vi som är så trevliga, de blir väl stumma av chocken kanske:-).

Och på landet vänder nya grannen upp och ned på på tomten och huset, aldrig sett så mycket utrustning med maskiner av allehanda slag och på andra sidan hos nästa granne står en hund och skäller oavbrutet, annars är det trevligt, tycker lite synd om äldre par som bor längre tid här ute och bara gör gott för andra, fixar och donar om något går sönder, ser till badet med bryggor m m men har mycket störande ljud omkring sig. Så fort det blir nya ägare så sätter renoveringshysterin igång i både land och stad. Så svårt att fly från den. Underhåll är en sak men allt det andra, rivandet och härjandet, och idag är det motor på minsta skruvmejsel.

Vi kör manuellt fortfarande och det ger bra motion, vi klippte för hand längs med utsidan av hela tomten där lilla vägen går så att det gick att klippa ned ordentligt med handjagaren sen. Gör det lite då och då så det inte växer igen för mycket och är trevligt att gå här men grannarnas maskiner orkar inte på deras sida;-). Är ju frivilligt men det är ens egen tomt ändå som ingen annan ska sköta och vägen hålls fin av frivilliga = gamla som grusar och håller efter den år efter år så att den inte gror igen, ja maken ingår i det gänget också numera;-). Men både parkering och vägar är privata så inget underhåll från kommunen sker som detta eller snöröjning om vintrarna. Och nu i mer "modern" tidsålder så körs det med tyngre fordon till alla byggen med verandor, nya gäststugor som kommer kompletta och annat och jag förstår mer nu de äldre här som alltid fått och får ställa i ordning efter andra.

Vår gräsmatta hade invaderats av hattar av olika slag, aldrig sett något liknande och vi tog bort dem, tre fulla lövkorgar blev det och vi tömde det i vår egen skog, tänkte nu efteråt om det var dumt, att de sprids lätt igen, skulle kanske gått längre bort med dem.

Gjorde en utflykt till ett toppenställe som har allt och ännu kunde man sitta i trädgården, var riktigt skönt efter allt regnande, tre dagar med sol och ljus men att det är höst känns. Fåglar som flyttade och hördes ordentligt, mycket kyligare morgnar och så mörkt men fint att se stjärnhimlen, stod och tittade ett tag när jag borstade tänderna ute sent.
Riktiga monstersvampar, den här var nog 30 cm i diameter
En lite slemmig typ, kanske en rosenslemskivling:-), men inget jag skulle testa, vi brukar ha kantareller men dem såg jag inte skymten av, kanske nån annan hade gjort;-)
Är ju vackra ...
Kändes så höstligt, ljuset är annorlunda men det är en fin tid nu med
Lite grönska i det lilla grönsakslandet
Klippte ned mycket men annat sparades, fint ett tag till och fröställningar är vackra på sitt sätt
Blommor att ta med 
Hann måla fönsterblecken
Maken väntar på sin köttbullssmörgås:-), de började raskt göra en till honom och Champis ville han absolut ha till:-)
Jag valde räksmörgås och gott nybryggt kaffe
Längesedan jag såg en sån smörgås, var väldigt bra gjord enligt maken
Nåt visst med röda stugor runt omkring, ja stugor, det är stora hus men jag tänker på den röda stugan och att det är så svenskt
En selfie ska väl vara med, nyduschad med nytvättat hår färdig för hemfärd, när vi närmade oss Stockholm fick vi krypa fram, var enorma köer redan från Arlanda och sen hela vägen hem. Vi åkte ändå rätt sent och stannade till i Uppsala men vad hjälpte det, är högtrafik dygnet om numera.

4 kommentarer:

 1. Ser ut som goda smörgåsar. Det nya franska cafeet i Woodseats har räksmörgåsar, måste prova nån dag.

  SvaraRadera
 2. Anna, så gott och de mättar bra också! Kul, du får beställa nästa gång du är där!

  SvaraRadera
 3. Livet på landet är inte alltid så lugnt som man skulle vilja :-)
  När grannar fixar och donar en masse. Men ja, annars kan jag tänka mig att et är otroligt mysigt därute på hösten.
  OCH vilka goda mackor då. ÄLSKAR köttbullemacka!!! Men i valet mellan den och räkmackan tar jag räkan :-)
  OCH du är SÅÅÅ söt, Monica!!!

  SvaraRadera
 4. Annika, så sant, riktigt livligt på landet:-) men så vackert! Och så lugn trafik och mycket kreativitet, folk är entreprenörer och har både små och stora företag. På hemväg stod tre barn på en mjölkpall och viftade med en stor skylt, sålde honung från gården:-)
  Tror jag ska testa den där köttbullemackan en annan gång, var hemgjorda köttbullar på den, hur längesen som helst som jag åt en sån:-). Men räkmackor är svåra att motstå, så goda!
  Och tack rara Annika, blir glad för dina fina ord!

  SvaraRadera