torsdag 28 september 2017

It´s tea time

Oh yes, it is my cup of tea:-)🍵, scones, marmelad, ost och gärna en liten kaka. Grädden skippar vi så här på svenskt vis-).
Men mina scones är fantastiskt goda om jag får säga det själv, svårt att slå dem. Och varierar lite med ingredienser, gör det lätt också med att breda ut dem som en rund kaka i formen, skåra lite och grädda. Blir perfekt.
Funderar på om jag inte i det där nya Ikea på andra sidan Nordsjön skulle ha en liten hörna där med scones och te men skippa grädden och alla britter skulle se frågande ut men jag skulle säga bara: "Det ska va´ så". Det brukar Anna skratta mycket åt när jag säger ibland när jag fått nog av folks tjat, haha och jag säger det med en viss betoning så att de tänker att bäst att inte tjata mer;-)

4 kommentarer:

 1. Svenska scones är nåt helt annat men jag tycker också att de är godare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, det är de:-), men det är ju så mysigt på alla era teställen så jag säger inget;-)

   Radera
 2. Alltså. Monica. Om du skulle komma till IKEA och ordna en scones och tehörna skulle du bli en succé. För en sak är säker, IKEAS egen mat har blivit sååååå dålig för oss i utlandet. De har tagit bort SÅ mkt av det de en ggn hade. Det finns stora FB grupper som handlar enbart om detta, och folk som är förbannade. Tror maten på era Ikeor hemma är mkt bättre än maten utomlands. När jag åker dit äter jag bara köttbullar, de brukade ha räkmackor, men de är borta. De brukade ha ägg och ansjovismackor, också borta etc etc- SÅ mkt som de hade som de inte har längre. SÅ om du kom till IKEA skulle det bli en hit :-)
  Jag kan tänka mig att dina scones är extremt goda!! Allt du gör ser ju helt otroligt fint och gott ut. Monica, ha en trevlig helg!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, tack att du tror på min idé:-), ja Anna och jag har ofta pratat om att öppna något men det var före Brexit. Nära där Anna bodde allra först mitt i City fanns underbara kvarter och ett café + shop som var väldigt gotländskt, toppenfint hade de med inredning och allt annat, otroligt trevligt. Måste haft nån skandinavisk anknytning. Tror inte det finns kvar.

   Och så tråkigt att inte Ikea har bättre utbud på mat och fika utanför Sverige, undrar om de tror att det inte går hem att ha lika som här? Men då tror de fel. Hoppas det blir bättre igen, betyder så mycket att kunna äta gott.

   Här blir det bättre och bättre tycker jag, har ju frukost och en fin brunch varje dag förutom vanlig räksmörgås och en lyxvariant:-) och goda kanelbullar och maten i övrigt är hyfsat god också. Maken tar ändå köttbullar men de har fisk och en hel del vegetariska rätter som är goda. Jag får ta ett snack med Ingvars söner att de bättrar sig:-)

   Och tack igen Annika! Trevlig helg önskas dig med!

   Radera