fredag 15 september 2017

Igår kom hösten tror jag

Ja det kändes som det, maken tyckte som så, vänta lite det kanske slutar regna men jag brydde mig inte, tog inte ens ett paraply, lite väta gör inte så mycket bara man är torr om fötterna:-). Och faktiskt att jag gjorde en hel del och det var skönt att vara ute.

Träffade en vän sen förr och vi pratade som systrar för vi förstod varandra precis, ja exakt som ingen annan gör. Hon med en son och jag med en dotter i landet där på andra sidan Nordsjön. Båda har vi ett barn. Han som har en lång universitetsutbildning också, jättebra jobb och roligt, intressant och alltid sagt att han hittat hem, ska aldrig lämna det här landet. Men på det stora företaget är de nästan alla EU-medborgare och de sitter i samma sits, samtliga funderar och känner oro och som det nu är förstår att de troligen ska åka var och en till sitt eget EU-land. Splittringar och separationer, värst är det för dem som har barn, blir helt galet för många.

Tittade in på företaget, helt fantastiskt vad de uträttar över hela världen. Men det känns som en sorts likgiltighet, från övriga invånare eller kanske det är från politikerna, inför att mängder med människor som är bra för landet lämnar. Själv hade jag inte heller tänkt på att så stora företag kan ha i stort sett alla anställda från annat EU-land fast det är landets företag, de har anställt de bästa från de övriga länderna och nu får det så svåra konsekvenser för de anställda. Många har sökt, fått, betalat för sitt permanenta uppehållstillstånd men i praktiken så betyder det inget, reglerna ändras ungefär en gång i veckan eller mer. Bara senaste tiden har galenskaperna avlöst varandra kan vi läsa i de seriösa tidningarna där. Och det debatteras förstås av förnuftiga människor också som har både insikt och tankeförmåga och utbildning.

Och tänker vi rent sansat, att bestämmer politiker nya regler och lagar även här för oss, alltså vi får fem års fängelse om vi hyr ut ett hus till en dansk t ex, eller ger en fransman ett jobb, skulle kunna vara möjligt det scenariot, ja då rättar vi oss säkert efter vad som bestämts. Eller ger du en smörgås och en kaffe till en tiggare så får du nåt år bakom galler, ja det är inte så otänkbart här. Inte så länge sedan vi hade förfärliga vansinneshandlingar i Europa riktat mot ett folk. Och det gick.

Så ett lands ledare är oerhört viktig och i detta fall tror jag att hon som är lågutbildad njuter av både den makt och rikedom hon får för stunden, kanske förstår vissa konsekvenser men bryr sig inte särskilt, eller så bryr hon sig inte alls, hon har hittills gett rätt konstigt intryck var hon än befinner sig och nåt vettigt har jag inte hört henne säga, har inte någon riktig ståndpunkt egentligen men ändå har hon nu fått möjligheten att vara vid makten ett tag och är nöjd med det och egentligen vet ingen vad hon tycker om något. Folk i gemen bryr sig kanske inte så mycket, tänker att nu får vi både jobb och bostäder till oss själva. Var och en är sig själv närmast och vi är väl rätt lika vi människor över hela jorden. Och vi är tvungna att följa ett lands ledare och lagar.
Höstfärgerna kommer så sakteliga
Men pelargonen fortsätter att vara oskuldsfull och blommar på i vitt

2 kommentarer:

 1. Ja, det är hårt det där med Brexit, för jävligt.
  Marie, vars blogg jag läser, som bodde i Lytham har flyttat till Sverige med sin engelske make o två barn. De ville inte bo kvar i England. Visst, så mkt står och faller med ett lands ledare. USCH. Men du har en fin balkong, och lite höst har ni nu. Det är inte så dumt det heller. Önskar dig en riktigt fin helg!

  SvaraRadera
 2. Annika, ja det är sånt elände med det och skapar så mycket oro för alla par och familjer, samtidigt har de ansvarsfulla arbeten att sköta och arbetar oerhört mycket och så undra över hur barnen bemöts i skola och förskola m m bara för att de är från EU och dessutom deras egen framtid med hus och jobb, många har ju bott i UK 10-20 år, ja mer.
  Ja läste hos Marie och har man inte arbetat så har personen ingen rätt att stanna eller vistas där. Hjälper inte att ha varit eller vara försörjd, alla måste ha en egen försörjning och till en viss inkomst=hög, ja hon föredrar rika den där May. Men så många som arbetat heltid och mer men nu får så svävande och oklara besked även om de har uppehållstillstånd, ja medborgarskap med. Inget är klokt och jag tycker att er gubbe är riktigt gullig i jämförelse med denna gumma;-).
  Fint idag, vi satt ute med frukosten, blev riktigt glada av solen som värmde en aning, glad över denna balkong och säkert fint där hela oktober också:
  Tack Annika, önskar dig detsamma, en riktigt fin helg!

  SvaraRadera