fredag 1 september 2017

Det känns i luften

Lite höstaningar, klarare luft och glad att det är så soligt ofta även om det är lite svalare nu. Fast i onsdags var det en riktig sommardag, så fin! Men mörkret kommer snabbare nu, solen går ned strax före klockan 20 och det är första september och första höstmånaden med höstdagjämning fredagen den 22. Men ändå långa fina dagar, ja lika långa som natten så september är en fin månad tycker jag.
Man börjar se färgskiftningar, ett träd där borta är lite rödfärgat, vet inte vad det är för sort och lönnen skiftar en aning i färg. På landet där vi har mycket björkar, så stora och vackra, gillar när de susar:-), så föll bladen i mängd från dem, var gula på grund av torkan, vi räfsade en del i slutet av juli redan, har aldrig hänt förr.

Det sägs att denna sommar annars går till historien, med lägsta högsta temperaturen på 155 år och det var 28 grader,  plus är väl bäst att skriva, tycker att det är en alldeles utmärkt siffra och vi har haft en fin sommar och sällan eller aldrig regn i flera dagar på raken, mest någon natt och ofta soligt och skön värme. Kanske det varit mycket sämre i norr eller söder, vi har hållit oss i Uppland och Södermanland, väninnan som bor både i innerstan och i Södermanland skrev nyss om vilken fantastisk sommar de haft. Och att det ännu var både knott-och myggfritt på landet efter lite mer regn var som ett mirakel, så oerhört skönt för både djur och människa.
En trevlig helg önskas er alla!🍂🍃🍁

6 kommentarer:

 1. Sommaren i år har ju inte varit den soligaste, kan man väl säga! Men även om vädret i Skåne varit sämre än uppåt landet, så har ljuset och de långa dagarna gjort sitt för att kunna trivas ändå. Ibland är det skönt när det är lite svalare. Vi har inte drabbats av några stora regnmängder, bara lite dripp dropp då och då. Början på hösten har haft de flesta soldagarna, veckovis faktiskt. Men lite ledsamt att det mörknar allt tidigare. Vinterperioden är lång, undrar om vi får någon snö i år. Det var länge sedan man kunde ta en skidtur. Flyttat ner från mellan-Sverige så jag saknar de där skidturerna lite grand.

  Trevlig helg! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nilla, ja du verkar ha haft en sommar som här och vi klagar inte alls:-), har varit bra tycker jag vädermässigt. Precis, det är mörkret som är värst och jag tycker i år att det kommer så snabbt, blir kolmörkt direkt men ofta har det mulnat lite innan så det känns mörkare tidigare.

   Du kanske får lite snö att åka på, hoppas det, annars får du ta en tur uppåt Dalarna under vårvintern, så fin en sån vecka kan vara, fast länge sedan vi gjorde det själva.
   Tack detsamma! Önskar dig en fin helg, kram!

   Radera
 2. Igår kände jag höstluften första gången. Imorse var det lite frost.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, oj vad tidigt med frost hos er! Hoppas det blir en varmare höst ändå, minns förra året hos dig då vi i september var vid havet och levde strandliv:-)

   Radera
 3. Ja, första höstmånaden, och en månad jag gillar och tycker mkt om.
  Härligt.
  Björkar tycker jag ofta börjar tappa sin blad tidigt, och säkert ännu tidigare iår. Tror ni i Sthlm nästan hade det bästa vädret i sommar, och ja 28 grader tycker jag är mer än väl ;-)
  Monica, tack för dina fantastiska råd. Tar dem till mig till max. TACK för att du bryr dig.
  Skickar en stor kram och önskar trevlig helg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, ja det är en fin månad, varm hos dig men fin här också ofta. Björkarnas blad gulnar väldigt tidigt, tänkte på det i år men de kommer ju tidigt också och nu spelade säkert torkan in, men blev förvånad när de redan i juli började virvla runt om oss. Och så fina björkar är!

   Ja vi har haft en bra sommar vädermässigt. Varit skönt tycker jag och mycket sol men aldrig hett, bara bra tycker jag.

   Ja varsågod Annika, hoppas att du träffar en bra hudläkare nu som tittar ordentligt på allt och ger råd. Kram och ha en riktigt fin helg du med!

   Radera