måndag 11 september 2017

Äppeltider

Och skördetider, nog borde fruktdiskarna digna av svenska goda äpplen i affärerna men så är det icke tyvärr. Svenska visserligen, inte ekologiska heller fast priset är 37 kronor kilot, märkligt bara det, har ju inte fraktats över hela jordklotet utan växt här. I alla fall, ja bara det här rent perfekta, samma storlek m m kan kanske göra en lite skeptisk, tvättar dem omsorgsfullt men det är som en kladdig hinna runt om dem, ja det får man på köpet så att säga. Tror heller inte att jag skulle ge barn sådana utan att skala dem. Knappt då.

Maken tittar ut och ser en äldre dam vid äppelträdet, minns att han haft henne som elev i engelska så han blir modig och går ut själv denna gång och plockar några till äppelkakan, de här äpplena har olika storlek, något är lite maskätet, ja som det är rent naturligt och de smakar ljuvligt.
De här för 37 kronor kilot som har en klibbig yta men ser vackra ut för ögat
Här hamnade äpplena från urban gardening:-)
Ljuvligt goda
En liten raring kom och hittade ett frö
Och det är en väldig grönska, hösten kom direkt men också regnet, det frodas och växer av det, grundvattennivåerna fylls på, ja det är bra men skulle gärna ha lite sol igen och något varmare:-)

6 kommentarer:

 1. Anna, tack:-), så gott med pajer av alla de slag och egna äpplen blir särskilt gott;-)

  SvaraRadera
 2. ja, det ser verkligen gott ut. men det gör allt hos dig, Monica!! OCH din campanula är forfarande LIKA vacker!!

  SvaraRadera
 3. Annika, tack:-), och visst, den blomman gör mig glad, slår ut nya blommor hela tiden, måste varit ett särskilt bra ex.

  SvaraRadera
 4. Jag har turen som har en granne med många äpplen, så idag har jag plockat en hel kasse och ska snart sätta igång att göra sylt och skivor i ugnen. Ser fram emot detta.
  Önskar dej en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Lena, det låter toppen! Inget slår de egenplockade:-). Här borde ju fruktdiskarna digna av svenska äpplen men icke, det blev väl golfbanor istället för äppellundar. Vet att ni har så mycket odlat av allt och ni har ju så goda sorter av äppelmust också.

  SvaraRadera