onsdag 23 augusti 2017

Moln

Det är så mycket som är helt obegripligt, ja vad män(niskan) är i stånd till så jag tittar på molnen istället för att läsa fler nyheter.
Gillar moln i alla dess former och ljus, till höger syns min egen snabbväxande blomma, den där med blå blommor.
Ballongblomma heter den, kallas också Leanderklocka och så finns ett latinskt namn förstås, tillhör samma släkte som potatis och physalis och det kan man se på kapslarna, men denna blomma är bara till lyst, väldigt lättodlad dessutom, låter frökapslarna ligga ute under vintern i en kruka, har hänt att jag stoppat ned dem i jord också innan den fryser och så på våren börjar små gröna blad sticka upp, blad med små svarta dekorativa prickar. Det den inte gillar är blåst, bladen går sönder lätt, brukar plocka bort de trasiga och snart kommer nya.

8 kommentarer:

 1. Tänker på detta med det danska mordet? Väldigt underligt verkar det. Skönt att inte ha TV men en del snappar man upp ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, det är ju helt vansinnigt alltihop, vilken smärta för föräldrar, bror och pojkvän och alla vänner, och henne själv, vilken skräck innan döden. Jag tänkte från början att det var rent vansinne runt detta men ville inte skriva om det. Lite nyhetsfasta behövs!

   Radera
 2. Jag odlade också ballongblommor tillsammans med prästkragar tidigare, det blev väldigt vackert, men när jag hörde att de var giftiga, tog jag bort dem.
  Ja, nyheterna är sannerligen inte uppbyggande. Här i Öresund har man ju nyligen hittat den journalist man letat efter. Inte så trevligt. Längtar efter de goda nyheterna nu.
  Vilken galen värld vi lever i plötsligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nilla, ja jag med fick veta att de var giftiga när jag odlat dem ett tag och usch då tänkte jag men samtidigt är många växter det så jag struntar i det igen. Djur verkar veta sånt vad som är ätbart eller inte om jag har på landet och nu finns inte så mycket barn där och det är inte så vanligt ändå att barn äter blommor:-), de lär sig snabbt vad som är farligt, man får passa dem, lite lömska dessa då att de får frökapslar men just nu har jag dem bara på balkongen, ja så fina med prästkragar som du hade! Vi har ett par småfåglar på balkongen som tar solrosfrön men dessa blommor rör de inte alls, så de vet.

   Ja vilka förfärliga händelser och brott människan är kapabel till, vilka galningar det finns, i det fallet fanns ju ändå väldigt mycket varningssignaler under åren runt om och med honom.

   Radera
 3. Ja, det där mordet är verkligen hemskt alltså. Ångest och skräck och dessutom en läskig ubåt.
  Fy sjutton.
  Lite god nyheter just nu vore trevligt.
  Nyfiken, Monica, vad heter du på insta?? DO tell!!!
  :)

  SvaraRadera
 4. Annika, det är fasansfullt! Tänker på hennes familj och på henne innan. Hoppas han synas oerhört och om detta var kulmen på vansinnet i hans liv. Så allt kommer fram.

  Ja lite goda nyheter vore skönt, vi får försöka hitta dem.
  Javisst ja, glömde svara på det, nej väntar nog med insta:-) men tänkte på dig och om du var på väg hem igen och precis då såg jag att du satt på Arlanda så jag sände lite goda tankar:-), och sen såg jag att du var hemma. Men vem vet, kanske det blir något längre fram, har inte bestämt riktigt. Är ju trevligt med foton och att det går snabbt att skriva en liten kommentar till dem. Men väntar så länge. Ha det fint och så roligt att läsa din blogg och se alla fina foton igen!

  SvaraRadera
 5. Kör på Monica!!! Det är så roligt. Du skulle gilla det. Du kan vara privat också, det vet du va? Godkänna alla som följer dig. Tycker du ska gå med. Det är så kul, så kravlöst och ett litet komplement till en blogg, men ett bra sådant.
  Så jag tycker absolut att du ska köra vind, du blir inte besviken. LOVAR!!!

  SvaraRadera
 6. Annika, ja jag ska fundera på det:-), kanske blir lite längre fram, när jag får mer tid, är ju så stressigt att vara pensionär, haha ja man kan ju vara privat och ha några man gillar som man vill dela det med:-)

  SvaraRadera