tisdag 22 augusti 2017

Jaja

Jag som skrev om grönskan igår och den fina utsikten fick en lite ny idag, vi bor en bit upp så det syns bara om vi tittar ned, skönt att inte ha det i jämnhöjd, det tänkte jag på en gång när vi köpte, inte första våningen och ovanpå tvättstugor och sådant och bilar som kommer och går. Jag som trodde att biltrafiken skulle minska i allt miljötänk och åsikter men det verkar vara precis tvärtom. Väldigt smalt att köra här nu och lite lustigt med en parkering längs med en gräsmatta flankerad av äppelträd och nära husen. Prydliga ränder ändå, kul att se från motionscykeln:-), plötsligt kom en karl med måttband, märkte ut, och sen med nån sorts laser tror jag markerades allt, lätt som en plätt.
På motsatta sidan växte en så fin häck längs hela vägen, det kostades på så att den klipptes ned för något år sen av en firma och den kom tillbaka ännu finare efter det, men så vips, så kom en annan firma och drog bort hela och asfalterade, nu förstår vi varför. Lite undrar man över besluten hit och dit, vi får ju betala tillsammans. En världslig sak men ändå.

6 kommentarer:

 1. Biltrafiken verkar allt annat än minska. Sopsorteringen har också minskat här. En konstig utveckling. Lättare att prata än att göra.

  SvaraRadera
 2. Anna, bilen går före allt annat, det mesta är tomt prat från alla håll, även från dem som talar om för andra hur de ska leva, kör ofta mest själva. Här är ju en blandning nu av äldre och så unga familjer igen, båda kategorierna använder "vagnar" av olika slag, de kan omöjligt gå på den smala vägen upp på parkeringen, de möter ju bilar hela tiden från den och alternativet är gräsmattan men den är inte tänkt att gå på.

  Nu får äldre som stapplar fram med sina rollatorer gå runt hela området för att ta sig till sin bil på parkeringen. Och ser föräldrar som balanserar barnvagnen i den branta trappan för att ta sig upp och ned. Ja så sant, mycket prat och mycket okunskap.

  SvaraRadera
 3. Så konstigt, att styrelsen inte gått ut med ett förslag så att ni har kunnat säga ifrån om den nya parkeringen. Det brukar väl bli en omröstning när det gäller bostadsrätter i sådana fall. Vi har det så. Tycker synd om de äldre som har svårt att ta sig fram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nilla, väldigt konstigt här ibland, det händer bara. Tycker synd om äldre, många av dem, ja de flesta bor ju hemma numera i vilken form de än är, bara sopsorteringen är ju ett företag för dem, på flera olika ställen och ett ligger högt uppför en backe.

   Radera
 4. Hej Monica! Tillbaka i blogosfären igen, och det är trevligt att vara tillbaka på din blogg.
  Var inte alls i Sthlm i sommar, och det känns underligt, men det ar så jag valde iår. Jag spenderade mina 7 veckor vid sommarstugan istället, och det var bra.
  Vädret, det var ingen höjdare, men jag bryr mig inte. Jag får ju varmt här istället ett bra tag till.
  Det förtätas hos mig också, lite för mkt ibland.
  Ha det riktigt bra!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika! Så kul att se dig här igen! Förstod nästan att du skippade Stockholm denna gång, ja förstår också att det både kunde kännas konstigt men bra på samma gång. Du har haft en skön sammanhängande tid och kunnat ta vara på alla dagar. Vet, det har inte varit så bra väder på många håll men faktiskt här, vi har varit i Uppland och Södermanland bara, har det varit riktigt fint för det mesta. Är rätt nöjd med den biten i alla fall. Tack Annika, ha det riktigt bra nu du med.

   Radera