lördag 5 augusti 2017

Augustisommardagar

Vi haft fina dagar på landet, lite speciell sommar i år, varken högtryck eller lågtryck, utan en mix under en och samma dag som jag skrivit förut, sol, blåst, vindstilla, värme, lite kallare med moln som dyker upp och så varmt igen med sol. Och lite regndroppar och åskmuller. Vet inte ens hur badtemperaturen är, kände inte på vattnet i sjön men fint på land. Och det var rätt mycket badgäster med glada barn i vattnet. Men de lekte mer i sina badbassänger i trädgårdarna.

Men så oerhört skönt! Inte en mygg, broms eller knott, så inte ett bett! Och det är rekord och vad mycket mer avslappnat det blir utan de där hemska stickinsekterna. Fjärilar, humlor och fågelkvitter istället, vilsamt är ordet. Och att kunna vara ute från morgon till sen kväll, så skönt det varit. Även om det är en del att sköta om men vi hinner annat också. Och en lugn tid med lite trafik, så skönt att höra vinden och att det är tyst.

Och glad att det regnade en hel natt, det behövde blommor och gräs för torrt är det och det är förstås därför de stickiga djuren försvunnit.

Vi for till Maijas café i gästgivargården, så god mat, trevligt och vackert både ute och inne, ja här med, så skönt att sitta ute och äta utan flygfän
Haha, maken säger: det blev så pass för han såg inget i kameralinsen, tycker det är besvärligt med ljuset att fota
En trädgård jag skulle kunna tänka mig, en lång gång med röda vinbärsbuskar på ena sidan och hallon på den andra
När vi sen var mätta och utvilade kunde vi ta oss an grinden, här nymålad


Lavendeln blommar mer än förut, gillar att det är torrt
Vår tomt med badstigen, gillar att gå här under granens valv, är så fint
Och de stora asparna här är verkligen stora och kraftiga, lite senare blir stigen gyllene av dem

Gjorde en utflykt till Ulva kvarn, fint där, kvarnverksamhet har funnits här sedan 1300-talet
Och maken fyrade av igen utan att se säger han:-)

4 kommentarer:

 1. Försöker mig på en kommentar, kan läsa men ofta inte skicka! En sån härlig natur vi har på många ställen i Sverige. Trots att maken inte ser vad han fotar, blir det fantastiska sådana - du ser så fräsch ut och man kan verkligen inte tro att du är pensionär. Skulle vilja gå där under granarna på stigen, det verkar så rogivande, .... och inga mygg som sticker. Inte här heller - fjärilar i mängder, men myggor och knott håller sig borta, har inte träffat på någon alls i år så skönt!! Trevlig fortsättning på augusti!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nilla, ja visst är det så vackert i Sverige med, man glömmer det ibland. Och att det finns många fria ytor i detta avlånga land. Tack rara Nilla, ja vad kul när han sa så där när han såg fotot, han hade inte sett något sa han:-) men jag sa bara: ställ dig där och det fungerade tydligen:-).
   Jag gillar att gå här på stigen, är så rofyllt, vi har sågat bort de nedersta grenarna så folk ska kunna gå här ned till sjön och det blev som fina valv.
   Så skönt det låter att du också slipper de där stickdjuren. Hoppas du har fint sommarväder också och tack detsamma, önskar dig en trevlig augusti med!

   Radera
 2. Ser härligt ut och du ser snygg och pigg ut ;)

  SvaraRadera
 3. Anna, ja det var så skönt nu, bra luft och inte det minsta kvalmigt inne utan skönt att sova, inga fläktar eller något sånt behövs men ändå varmt både ute och inne men ingen hetta. Och tack Anna, ja jag känner mig riktigt pigg:-)

  SvaraRadera